Luckan i Helsingfors

Välkommen till det finlandssvenska informations- och kulturcentret!Luckan_HBL_ani_feb2015_3_final

Lämna gärna din feedback om vår verksamhet!

INFORMATION OM
- samhälle och utbildning
– fritid
– ungdomsinformation (UngInfo)
– Svenskfinland i regionen

VÅR SHOP ERBJUDER
– musik och spel
– böcker och finurliga prylar
– svenskspråkiga barnprodukter

VÅRT KULTURLABB VERANDAN
- kulturella evenemang, teater & musik
– klubbkvällar och temadagar
– föreläsningar och verkstäder
– modern studiomiljö

VÅR ÖVRIGA VERKSAMHET
- Företagssidan.fi
Svenskservice.fi
Svenskfinland (gemenskapen)
Luckan Integration

 

Luckans evenemang

(Kulturforum.fi:)

Kulturforum RSS Feed

Vi läser tillsammans! Lets read together!
Lets read together! Tuesdays Jan 13h - April 24th at 5-6.45pm. Do you want to learn Swedish and practice every day vocabulary?The course is free of charge and carried out in co¬operation with the Swedish Federation of University Women of Helsinki. . The event will take place at Luckan, Simonkatu 8, Helsinki
http://welcome.fi/
Barnfest - Drömmar
En sinnesfest för alla barn 28.3 kl. 12-16, på Annegården, Annegatan 30, Helsingfors. Konst- och kulturverkstäder, andra verkstäder, utställning, teater, dansuppvisningar, drömträd. Kom med och hitta på något i huset. Helsingfors barnkultur bjuder på många olika inslag från en stor mängd aktörer.
http://luckan.fi/evenemang/barnkultur-2/barnfest
UTSTÄLLNINGEN PATRICIA 2013-2014
UTSTÄLLNINGEN ”PATRICIA 2013-2014” PÅ LUCKAN 24.2 – 21.3.2015, Luckan, Simonsgatan 8, 00100 Helsingfors Denna utställning är en samling blandade verk från de två senaste åren. Samlingen ger en bra bild av Patricias mångsidiga konstnärliga verksamhet. Samlingens verk hör således inte till en enhetlig serie men skärgården är dock ett tema som varit aktuellt för Patricia under tiden verken skapats. Blandtekniken som kan ses i de flesta av Patricias senaste målningar består av två lager. Det första är antingen en kolritning eller en akryl- eller oljemålning och det andra lagret är en del av ett sjökort ritat i kol och pastell. Skulpturerna är till stor del tillverkade av gammalt material så som metallskrot och gamla föremål. T.ex. i skulpturerna som föreställer djur har Patricia använt gamla kameror. Patricia Karlsson är född 1986 i Esbo och bor och är verksam i Helsingfors. Våren 2014 blev hon bildkonstnär från Alfa-art i Helsingfors och har före det studerat bland annat formgivning i Åbo och språk vid Helsingfors universitet. De senaste åren har Patricia tillverkat både målningar och skulpturer. Hennes intresse för skulpturkonst har vuxit på senaste tiden och hon planerar att fördjupa sig mera i ämnet. När det kommer till målning och ritning fortsätter hon experimentera med nya blandtekniker och stilar.
http://luckan.fi/extra/2015/patricia-2013-2014

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD