Registrering & Ansökan

Här kan du bekanta dej med några fraser, som är bra att lära sig då man betjänar på svenska.

Informations- och kulturcentret Luckan tar ett konkret initiativ för att förbättra den svenska kundservicen i huvudstadsregionen. Många kunder, som besöker Luckan, önskar få information om var man kan få betjäning på svenska; vilka butiker som har svenskspråkig betjäning, vilka restauranger som har menyer på svenska, var man kan klippa håret på svenska med mera. Här har vi noterat att det finns utrymme för förbättring!

Vi riktar oss till företag i regionen som vill profilera det svenska och på olika sätt förbättra den svenskspråkiga betjäningen för sina kunder. Ett konkret mervärde är att locka fler svenskspråkiga kunder genom att synliggöra företagets förmåga att betjäna på svenska.

Om ditt företag kan uppfylla bestämda kriterier så erbjuder Luckan er organisation följande:

- Ett unikt Luckandiplom, som konkret fungerar som ett bevis på att ert företag ger adekvat betjäning på svenska, en kvalitetssäkring vad gäller svensk service.

- Avgiftsfri marknadsföring. Att fritt synas med er logo på vår hemsida i egenskap av företag som har god svenskspråkig betjäning. Luckan trycker också upp en broschyr, där de företag som uppfyllt kriterierna för erhållandet av ett diplom syns och presenteras.

- Exklusiva förmåner i form av teatererbjudanden (Svenska Teatern 25% rabatt, Klockriketeatern 25% rabatt) och andra kulturupplevelser på svenska.

- 50% rabatt på tidsbunden HBL prenumeration till er organisation.

- Möjligheter för ert företag att ytterligare förbättra språkkunskaperna i svenska. I samarbete med språkinstitutet Galimatias arrangeras effektiva språkkurser i svenska. Kurspaketen är prisreducerade. Vänligen bekanta er här med kursbeskrivningen och utför testet som mäter era kunskaper i svenska. Diplomet käver minst nivå tre. Webbtestet nedan baserar sig på den sexgradiga skalan (1-6) för allmanna språkexamina.

För nivå 3 (mellannivå) krävs att man förstår allmänna och arbetsrelaterade texter. Att man kan delta i vardagliga och arbetsrelaterade diskussioner samt att man klarar av att skriva enkel och enhetlig text.

Vänligen gör språktestet: Om Ni känner er osäkra på era kunskaper i svenska, vänligen utför någondera språktestet. Resultatet på språkprovet bör vara minst på nivå 3 (Galimatias test) eller B1 (Folkuniversitetet) för att uppfylla Diplomkriterierna.

Språktest (Gratis)   I    Språktestet (49€+moms)   I    kursbeskrivning

 

 

Diplomansökan görs i samband med att registrera sig på företagssidan.fi och sedan meddela per epost till info(at)luckan.fi om ert intresse för att få ett luckandiplom. Ifall du inte vill registrera dig på företagssidan så kan du alternativt klicka på länken nedan.

Luckan på Facebook!

Aktuellt

 • Flytta utomlands?Flytta utomlands?

  17.09.2014 17.00 Flytta utomlands 17.9 kl. 17-20 Funderar du över vilka möjligheter det finns till att studera eller arbeta… »
 • Saftsalong – Mästerkatten och stövlarSaftsalong –

    20.9 kl. 15 Saftsalong – Mästerkatten och stövlar En rolig, interaktiv och musikalisk pjäs om den välkända… »
 • Samtalskafé – konflikthanteringSamtalskafé –

  22.09.2014 15.00 22.9 kl. 15-16.30 Samtalskafé – konflikthantering Hur behandlar jag konflikter? Handlar jag jämställt… »
 • UTHYRES – kontor i Helsingfors kärnaUTHYRES – kontor i

  Kontoret (första bilden vänster nedan) omfattar 11,5 kvm och finns i Forumkvarteret, Simonsgatan 8 A, 3. vån, Helsingfors. I… »

Kulturforum RSS Feed

Vindängen - musiksalen
Esbo stad svenska bildningstjänster verkar i ett hus med många möjligheter. I...
Nylands hantverk rf
Nylands hantverk är en svenskspråkig hantverksförening grundad år 1982. Fören...
Yttra Tove Hagström
Kommunikationsverkstäderoch Emotionera!™ med psykodrama, livshandledning, sve...
Ona Ukkola
Ona är en producent och företagare från Helsingfors. Ona har jobbat med mång...
Kiloboken ett imponerande storverk, en djupdykning i bygdens historia
Kiloboken - En bygdekrönika med fakta, minnesbilder och anekdoter från byarna...

Fyrk.fi RSS Feed

17.09.2014

Kultur- och konstprogrammet: Kompetensutveckling

Stöd beviljas för - att organisera och genomföra projekt som utvecklar kompe...
17.09.2014

Kultur- och konstprogrammet: Produktionsinriktad verksamhet

Produktion av verk, projekt och initiativ som innebär en kreativ process Förm...
22.09.2014

Arbetsstipendier

Arbetsstipendier särskilda författarpenningar ur författarfonden. De kan söka...
22.09.2014

Gustaf Alfred Hastigs stiftelse

Stiftelsen utdelar ett begränsat antal stipendier om 980 e till framåtsträvan...
22.09.2014

Konstnärsbidrag

UngInfos program

UngInfo » Kommande evenemang »

Information och rådgivning

Seure informerar
Seure Henkilöstöpalvelu Oy informerar om jobbmöjligheter i Helsingfors, Esbo ...
Flytta utomlands
UngInfo erbjuder dig tillfället att träffa unga vuxna som har jobbat eller st...
Hygienpass
UngInfo och Arbis erbjuder möjligheten att avlägga testet på Arbis (Dagmarsga...
Anne Frank – Historia i nutid
Institutet för Fredsfostran och UngInfo erbjuder i samarbete utställningen An...
Ett komplicerat förhållande till mat
Laila Ekström berättar om hur det är att lida av ätstörningar....

Praktik & Jobb

Praktik

Ekvalita
Vi är expert på jämställdhet och mångfald. Vi stöder dig och din organisations i dess utveckling. Vi erbjuder praktikplats för studerande som läst genusvetenskap eller har erfarenheter av utbildningsverksamhet.
OJEGA OY
Möbler och utrustning för kontor, industri och offentlig miljö Moderskapsvikariat på kundtjänst/försäljning för ca 1½ år fr.o.m. oktober 2013. Ta kontakt med [email protected]
2BCn Personal Management Agency
Konsultbyrån 2BCn bildar nätverk och öppnar dörrar för unga. Unga kan registrera sig på 2BCn:s rekrylista avgiftsfritt. Registrerade unga kontaktas när det dyker upp lämpligt arbete.
CAM Create IT
Vi hjälper företag att nå framgång - även och i all synnerhet om situationen är knepig. På era villkor till framgång. Möjligen en plats för en studerande med sinne för marknadsföring. Ta kontakt.
Gambit
Mobilapplikationer, webbsidor och skräddarsydda IT-lösningar. Vi är alltid på jakt efter nya duktiga utvecklare med kunskaper inom PHP/Objective-C/C#/Java och MySQL. Hos oss får du chansen att jobba med varierande och utmanade projekt inom mobil- och webbutveckling. För mer information, ta kontakt med Tim Wallin, tel. +358 (0) 44 9922 819 eller [email protected]
Multitronic
Webbutik med allt inom hemelektronik Hos oss finns möjlighet att utföra praktik av olika varianter ta kontakt med oss om du tror att vi kan vara rätt ställe för dig
O´Learys Forum Helsinki
O´Leays Bar & Restaurant - Your second livingroom. Erbjuder god mat, trevlig stämning och bra service. Vi erbjuder praktikplatser i både köket och salen!
Livonia Events
Livonia Events är ett evenemang företag med stark erfarenhet av olika typs evenemang för flera ledande företag och organisationer. Talar du estniska? Är du intresserad av att jobba med event management? Vi erbjuder en intressant praktikplats åt en ivrig och organiserad studerande. Praktikplatsen kräver grundläggande kunskaper i MS- program. Skicka din ansökan och CV per e-post till [email protected]
Southern Ocean Company AB OY
Southern Ocean Company erbjuder högklassiga seglings upplevelser för företag, grupper och individer. Vi tar, vid behov, praktikanter ombord under sommarmånaderna. Till arbetsbilden hör skötseln och driften av en stor segelbåt med besättning.
Porvoo Tours Oy
Porvoo Tours är en gruppresebyrå som betjänar företag, fritidsgrupper samt researrangörer. Vi erbjuder praktikplatser åt turismstuderande året runt.

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD