Registrering & Ansökan

Här kan du bekanta dej med några fraser, som är bra att lära sig då man betjänar på svenska.

Informations- och kulturcentret Luckan tar ett konkret initiativ för att förbättra den svenska kundservicen i huvudstadsregionen. Många kunder, som besöker Luckan, önskar få information om var man kan få betjäning på svenska; vilka butiker som har svenskspråkig betjäning, vilka restauranger som har menyer på svenska, var man kan klippa håret på svenska med mera. Här har vi noterat att det finns utrymme för förbättring!

Vi riktar oss till företag i regionen som vill profilera det svenska och på olika sätt förbättra den svenskspråkiga betjäningen för sina kunder. Ett konkret mervärde är att locka fler svenskspråkiga kunder genom att synliggöra företagets förmåga att betjäna på svenska.

Om ditt företag kan uppfylla bestämda kriterier så erbjuder Luckan er organisation följande:

- Ett unikt Luckandiplom, som konkret fungerar som ett bevis på att ert företag ger adekvat betjäning på svenska, en kvalitetssäkring vad gäller svensk service.

- Avgiftsfri marknadsföring. Att fritt synas med er logo på vår hemsida i egenskap av företag som har god svenskspråkig betjäning. Luckan trycker också upp en broschyr, där de företag som uppfyllt kriterierna för erhållandet av ett diplom syns och presenteras.

- Exklusiva förmåner i form av teatererbjudanden (Svenska Teatern 25% rabatt, Klockriketeatern 25% rabatt) och andra kulturupplevelser på svenska.

- 50% rabatt på tidsbunden HBL prenumeration till er organisation.

- Möjligheter för ert företag att ytterligare förbättra språkkunskaperna i svenska. I samarbete med språkinstitutet Galimatias arrangeras effektiva språkkurser i svenska. Kurspaketen är prisreducerade. Vänligen bekanta er här med kursbeskrivningen och utför testet som mäter era kunskaper i svenska. Diplomet käver minst nivå tre. Webbtestet nedan baserar sig på den sexgradiga skalan (1-6) för allmanna språkexamina.

För nivå 3 (mellannivå) krävs att man förstår allmänna och arbetsrelaterade texter. Att man kan delta i vardagliga och arbetsrelaterade diskussioner samt att man klarar av att skriva enkel och enhetlig text.

Vänligen gör språktestet: Om Ni känner er osäkra på era kunskaper i svenska, vänligen utför någondera språktestet. Resultatet på språkprovet bör vara minst på nivå 3 (Galimatias test) eller B1 (Folkuniversitetet) för att uppfylla Diplomkriterierna.

Språktest (Gratis)   I    Språktestet (49€+moms)   I    kursbeskrivning

 

 

Diplomansökan görs i samband med att registrera sig på företagssidan.fi och sedan meddela per epost till info(at)luckan.fi om ert intresse för att få ett luckandiplom. Ifall du inte vill registrera dig på företagssidan så kan du alternativt klicka på länken nedan.

Luckan på Facebook!

Aktuellt

 • Svenska kulturfondens projektklinikSvenska kulturfondens

  Den allmänna ansökningstiden till Svenska kulturfonden år 2014 för privatpersoner, arbetsgrupper och samfund är 1-30.11.… »
 • Njut Här och NuNjut Här och Nu

  Utställning – Näyttely – Exhibition 27.10-29.11.2014 Viveca Husberg Luckan Simonsgatan 8 (Simonkatu 8)… »
 • Illusionist – a magic programmeIllusionist – a magic

  Luckan presenterar Finlands ledande trollkonstnär i flera år, med program direkt från Hollywoods The Magic Castle, därtill… »
 • Vart går den ryska björnen?Vart går den ryska

  22.10 kl. 18 Välkomna på ett diskussionskafé med sakinlägg och information om Ryssland och de finsk-ryska relationerna och… »
 • Bilder ur Tove Janssons livBilder ur Tove Janssons liv

  Den 1.10 till 20.10 visas utställningen Bilder ur Tove Janssons liv i Luckan i Helsingfors. Fotografierna är tagna av två… »

Kulturforum RSS Feed

Vindängen - musiksalen
Esbo stad svenska bildningstjänster verkar i ett hus med många möjligheter. I...
Yttra Tove Hagström
Kommunikationsverkstäderoch Emotionera!™ med psykodrama, livshandledning, sve...
Nylands hantverk rf
Nylands hantverk är en svenskspråkig hantverksförening grundad år 1982. Fören...
Ona Ukkola
Ona är en producent och företagare från Helsingfors. Ona har jobbat med mång...
Jonatan Hedberg - visuell designer
Formatura skapar koncept och design av snygga och användarvänliga webb- och m...

Fyrk.fi RSS Feed

22.10.2014

Mobilitetsstöd

Rese- och vistelsestipendium för konst- och kulturfältet i Norden och Baltiku...
24.10.2014

Finländska kulturinstitut i utlandet

Understöd är avsett för att främja det arbete som utförs av de finländska kul...
27.10.2014

Understöd till vänskapsföreningar

Syftet med understödet är att stöda vänskapsföreningarnas internationella sam...
31.10.2014

Residensstipendier till privatpersoner

Residensstipendierna är avsedda för rese- och uppehållskostnader för de yrkes...
31.10.2014

Behovsprövade understöd för museer

Museiverket delar ut: Behövsprövade statsunderstöd till museer Understöd bevi...

UngInfos program

UngInfo » Kommande evenemang »

Information och rådgivning

Late lunch med tips för vardagsekonomin
Förena mat och nyttig info på en föreläsning med Marthaförbundets ekonomirådg...
Ätstörningar, hetsträning och kroppsbild hos pojkar
Doktor i utvecklingspsykologi, Rasmus Isomaa vid Fredrikakliniken i Jakobstad...
Ätstörningar, hetsträning och kroppsbild hos pojkar
Doktor i utvecklingspsykologi Rasmus Isomaa från Fredrikakliniken i Jakobstad...
Ett komplicerat förhållande till mat
En representant från Raseborgs mentalvårdsenhet berättar om hur det är att li...
Hygienpass
UngInfo och Axxell erbjuder möjligheten att avlägga testet i Ekenäs. Tentamen...

Praktik & Jobb

Praktik

Ekvalita
Vi är expert på jämställdhet och mångfald. Vi stöder dig och din organisations i dess utveckling. Vi erbjuder praktikplats för studerande som läst genusvetenskap eller har erfarenheter av utbildningsverksamhet.
OJEGA OY
Möbler och utrustning för kontor, industri och offentlig miljö Moderskapsvikariat på kundtjänst/försäljning för ca 1½ år fr.o.m. oktober 2013. Ta kontakt med [email protected]
Paradigm
Marknadsföring, reklam och kommunikation med över 10 års erfarenhet från ett effektivt team på 8 personer. Ta kontakt och fråga om praktikplats. Vi hjäper om vi har möjlighet.
2BCn Personal Management Agency
Konsultbyrån 2BCn bildar nätverk och öppnar dörrar för unga. Unga kan registrera sig på 2BCn:s rekrylista avgiftsfritt. Registrerade unga kontaktas när det dyker upp lämpligt arbete.
CAM Create IT
Vi hjälper företag att nå framgång - även och i all synnerhet om situationen är knepig. På era villkor till framgång. Möjligen en plats för en studerande med sinne för marknadsföring. Ta kontakt.
Gambit
Mobilapplikationer, webbsidor och skräddarsydda IT-lösningar. Vi är alltid på jakt efter nya duktiga utvecklare med kunskaper inom PHP/Objective-C/C#/Java och MySQL. Hos oss får du chansen att jobba med varierande och utmanade projekt inom mobil- och webbutveckling. För mer information, ta kontakt med Tim Wallin, tel. +358 (0) 44 9922 819 eller [email protected]
Multitronic
Webbutik med allt inom hemelektronik Hos oss finns möjlighet att utföra praktik av olika varianter ta kontakt med oss om du tror att vi kan vara rätt ställe för dig
O´Learys Forum Helsinki
O´Leays Bar & Restaurant - Your second livingroom. Erbjuder god mat, trevlig stämning och bra service. Vi erbjuder praktikplatser i både köket och salen!
Livonia Events
Livonia Events är ett evenemang företag med stark erfarenhet av olika typs evenemang för flera ledande företag och organisationer. Talar du estniska? Är du intresserad av att jobba med event management? Vi erbjuder en intressant praktikplats åt en ivrig och organiserad studerande. Praktikplatsen kräver grundläggande kunskaper i MS- program. Skicka din ansökan och CV per e-post till [email protected]
Southern Ocean Company AB OY
Southern Ocean Company erbjuder högklassiga seglings upplevelser för företag, grupper och individer. Vi tar, vid behov, praktikanter ombord under sommarmånaderna. Till arbetsbilden hör skötseln och driften av en stor segelbåt med besättning.

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD