Registrering & Ansökan

Här kan du bekanta dej med några fraser, som är bra att lära sig då man betjänar på svenska.

Informations- och kulturcentret Luckan tar ett konkret initiativ för att förbättra den svenska kundservicen i huvudstadsregionen. Många kunder, som besöker Luckan, önskar få information om var man kan få betjäning på svenska; vilka butiker som har svenskspråkig betjäning, vilka restauranger som har menyer på svenska, var man kan klippa håret på svenska med mera. Här har vi noterat att det finns utrymme för förbättring!

Vi riktar oss till företag i regionen som vill profilera det svenska och på olika sätt förbättra den svenskspråkiga betjäningen för sina kunder. Ett konkret mervärde är att locka fler svenskspråkiga kunder genom att synliggöra företagets förmåga att betjäna på svenska.

Om ditt företag kan uppfylla bestämda kriterier så erbjuder Luckan er organisation följande:

- Ett unikt Luckandiplom, som konkret fungerar som ett bevis på att ert företag ger adekvat betjäning på svenska, en kvalitetssäkring vad gäller svensk service.

- Avgiftsfri marknadsföring. Att fritt synas med er logo på vår hemsida i egenskap av företag som har god svenskspråkig betjäning. Luckan trycker också upp en broschyr, där de företag som uppfyllt kriterierna för erhållandet av ett diplom syns och presenteras.

- Exklusiva förmåner i form av teatererbjudanden (Svenska Teatern 25% rabatt, Klockriketeatern 25% rabatt) och andra kulturupplevelser på svenska.

- 50% rabatt på tidsbunden HBL prenumeration till er organisation.

- Möjligheter för ert företag att ytterligare förbättra språkkunskaperna i svenska. I samarbete med språkinstitutet Galimatias arrangeras effektiva språkkurser i svenska. Kurspaketen är prisreducerade. Vänligen bekanta er här med kursbeskrivningen och utför testet som mäter era kunskaper i svenska. Diplomet käver minst nivå tre. Webbtestet nedan baserar sig på den sexgradiga skalan (1-6) för allmanna språkexamina.

För nivå 3 (mellannivå) krävs att man förstår allmänna och arbetsrelaterade texter. Att man kan delta i vardagliga och arbetsrelaterade diskussioner samt att man klarar av att skriva enkel och enhetlig text.

Vänligen gör språktestet: Om Ni känner er osäkra på era kunskaper i svenska, vänligen utför någondera språktestet. Resultatet på språkprovet bör vara minst på nivå 3 (Galimatias test) eller B1 (Folkuniversitetet) för att uppfylla Diplomkriterierna.

Språktest (Gratis)   I    Språktestet (49€+moms)   I    kursbeskrivning

 

 

Diplomansökan görs i samband med att registrera sig på företagssidan.fi och sedan meddela per epost till info(at)luckan.fi om ert intresse för att få ett luckandiplom. Ifall du inte vill registrera dig på företagssidan så kan du alternativt klicka på länken nedan.

Gilla oss på Facebook!

Ny webbtjänst!

Aktuellt

 • Swedish Language CaféSwedish Language Café

  24.04.2014 17.00 Practice your Swedish in a welcoming and informal environment at the Swedish language café in Luckan. We… »
 • 26.4 kl. 13 Saftsalong26.4 kl. 13 Saftsalong

  Mamma ska räddas, Teater Quo Vadis & Nya Finska Teatern 26.4 kl. 13, ett visuellt sagoäventyr som berättar om en flicka… »
 • Georg Boldt – Tusen öars landGeorg Boldt – Tusen

  Utställningen pågår 13.3 – 15.5.2014 Tusen öars land Hård kryss på Vidskärsfjärd, mäktiga stormar och fyrens… »
 • BokFika – Pia IngströmBokFika – Pia

  15.5 kl. 13 BokFika – Känslor äger rum av Pia Ingström Känslor äger rum består av tre essäer, den första heter… »
 • Upp i det blåUpp i det blå

  Sinnesfesten för alla barn samlade över 900 festglada besökare den 12 april 2014 på Annegården i Helsingfors. Detta var… »
 • Populär LördagspremiärPopulär Lördagspremiär

  Saftsalongen den 5.4 bjöd på en premiär av Vem är var?, av och med Sagateater. Pjäsen bygger på bilderboken med samma… »
 • UPP I DET BLÅUPP I DET BLÅ

  Klicka på bilden för tydligare version.… »

Service på svenska!

Praktik & Jobb

Praktik

OJEGA OY

Möbler och utrustning för kontor, industri och offentlig miljö Moderskapsvikariat på kundtjänst/försäljning för ca 1½ år fr.o.m. oktober 2013. Ta kontakt med [email protected]

2BCn Personal Management Agency

Konsultbyrån 2BCn bildar nätverk och öppnar dörrar för unga. Unga kan registrera sig på 2BCn:s rekrylista avgiftsfritt. Registrerade unga kontaktas när det dyker upp lämpligt arbete.

CAM Create IT

Vi hjälper företag att nå framgång - även och i all synnerhet om situationen är knepig. På era villkor till framgång. Möjligen en plats för en studerande med sinne för marknadsföring. Ta kontakt.

Gambit

Mobilapplikationer, webbsidor och skräddarsydda IT-lösningar. Vi är alltid på jakt efter nya duktiga utvecklare med kunskaper inom PHP/Objective-C/C#/Java och MySQL. Hos oss får du chansen att jobba med varierande och utmanade projekt inom mobil- och webbutveckling. För mer information, ta kontakt med Tim Wallin, tel. +358 (0) 44 9922 819 eller [email protected]

Multitronic

Webbutik med allt inom hemelektronik Hos oss finns möjlighet att utföra praktik av olika varianter ta kontakt med oss om du tror att vi kan vara rätt ställe för dig

O´Learys Forum Helsinki

O´Leays Bar & Restaurant - Your second livingroom. Erbjuder god mat, trevlig stämning och bra service. Vi erbjuder praktikplatser i både köket och salen!

Southern Ocean Company AB OY

Southern Ocean Company erbjuder högklassiga seglings upplevelser för företag, grupper och individer. Vi tar, vid behov, praktikanter ombord under sommarmånaderna. Till arbetsbilden hör skötseln och driften av en stor segelbåt med besättning.

Porvoo Tours Oy

Porvoo Tours är en gruppresebyrå som betjänar företag, fritidsgrupper samt researrangörer. Vi erbjuder praktikplatser åt turismstuderande året runt.

Vindängens Eftis

Eftis erbjuder barnen i åk 1-2 ledd fritidsverksamhet som ett komplement till skolarbetet. På eftis tar vi gärna emot praktikanter och studeranden.

Smedsby Eftis

Eftis erbjuder barnen i åk 1-2 ledd fritidsverksamhet som ett komplement till skolarbetet. På eftis tar vi gärna emot praktikanter och studeranden.

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD