Laddar Evenemang

« All Evenemang

Sex, kommunikation och ömsesidighet

april 4 kl. 08:30 - 15:30

Välkomna till heldagsseminariet Sex, kommunikation och ömsesidighet – hur pratar vi om sex?

Sex är ett ämne som många vuxna tycker att det är svårt att närma sig, samtidigt som det bland unga finns efterfrågan på mer diskussioner och kunskap. Hur kan vi som vuxna stödja unga att ha sexuella relationer på sina egna villkor och med omtanke om andra? Och hur kan vi arbeta för att unga oavsett sexualitet, könsidentitet eller erfarenhet ska känna sig inkluderade? Många unga har erfarenhet av sexuella trakasserier och sexualiserat våld, vilket bland annat THL:s undersökning Hälsa i skolan har visat. Arbetet för ungas välmående behöver därför inkludera sexuell hälsa.

Porgram:

8.30-9.00 Morgonkaffe

09:00-09:15 Suss Åhman, Folkhälsan
Suss Åhman är sakkunnig i sexuell hälsa och har lång erfarenhet av sexualundervisning för barn och unga. Hon utbildar pedagoger i ämnet och medverkar i Radio x3m:s radio- och tv-program om sexualitet.

09:15-12:00 Sandra Dahlén
Sandra Dahlén har i 15 år arbetat professionellt med frågor som rör genus, diskriminering, normer och sexualupplysning, bland annat för RFSU. Som författare har hon skrivit för både unga och vuxna. Bland produktionen kan nämnas Sex med mera, Hetero och metodmaterialet Bryt! Idag arbetar Sandra Dahlén som utbildare, föreläsare och konsult, med uppdragsgivare som myndigheter, kommuner, skolor och ideella organisationer.

12:00-13:15 Lunch

13:15-13:45 Liselott Lindén och Fanny Södergran, Ungdomsakademin Luckan
Liselott Lindén och Fanny Södergran från Ungdomsakademin presenterar arbetet med workshopen Fair Sex. Fair Sex är ett metodmaterial med syftet att främja positiva sexuella upplevelser och motverka sexualiserat våld. Materialet utgår från de sociala aspekterna av sex, där kommunikation och lyhördhet lyfts fram som verktyg för att undvika sexuella gråzoner eller övertramp. För mer information se http://ungdomsakademin.fi/skolsamarbeten/fair-sex/

13:45-15:30 Teater Naken – föreställningen ”Vargen kommer!” + diskussion
I “Vargen Kommer!” blandas fiktion med dokumentärt material och ämnet balanseras mellan stort allvar och humor. Föreställningen tar avstamp i sagan om Rödluvan och Vargen som i vår version är två förälskade tonåringar. På en hemmafest går Vargen över Rödluvans gräns och nu står han inför rätta. Föreställningen ifrågasätter rådande strukturer, attityder och könsnormer som normaliserar sexuella övertramp och sexuellt våld.
Sandra Dahlén

Anmälningar:
Evenemanget ordnas av Ungdomsakademin Luckan i samarbete med Folkhälsan. Fortbildningen riktar sig till professionella som arbetar med unga och är avgiftsfri (lunch på egen bekostnad).

Anmäl dig på länken nedan, senast den 24.3. https://www.webropolsurveys.com/S/0CC640C90E8212D5.par
För ytterligare frågor kontakta liselott.linden(a)luckan.fi eller stina.forsberg(a)folkhalsan.fi.

Detaljer

Datum:
april 4
Tid:
08:30 - 15:30
Evenemang Category:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/1801587103423547

Plats

G18
Yrjönkatu 18
Helsinki, 00120 Finland