fbpx

LUCKAN on ruotsinkielinen tiedoitus- ja kulttuurikeskus

LUCKAN on ruotsinkielinen tiedoitus- ja kulttuurikeskus joka tarjoaa yhteiskunnallista sekä kulttuuriin liittyvää informaatiota ja ohjelmaa. Luckan löytyy yli 10 paikkakunnalta eri puolelta Suomea itäisestä Porvoosta, Kirkkonummelta, Karjaalta, Kemiöstä, Turusta, Lahdesta, Tampereelta, Hämeenlinnasta, Kokkolasta aina Pohjanmaata myöten.

Rajat ylittävävä kolmannen sektorin toimijana on Luckanin luonnolliseksi tehtäväksi muotoutunut ruotsinkielen profilointi alueella sekä parantaa ruotsinkielisiä palveluja. Yhdistys toimii myös hankemoottorina ja  toimii päämiehenä monissa yleishyödyllisissä hankkeissa.

Kulttuurikeskus Luckan tarjoaa taiteilijoille tilan ja mahdollisuuden toteuttaa kulttuuritapahtumia lapsille, nuorille ja aikuisille ruotsiksi.
Vuonna 2014 Luckan on avoinna 37 tuntia viikossa. Ohjelmatoiminta tapahtuu yleensä normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.

Följ oss på / Seuraa meitä / Follow us:

Tervetuloa Luckaniin!

LUCKAN HELSINKI
Luckan™ on suomenruotsalainen tiedotus- ja kulttuurikeskus. Luckan tarjoaa yleisölle monenlaisia ​​kansalaispalveluja ja toimintaa ruotsiksi yhteistyössä muiden kieli- ja kulttuuriryhmien kanssa paikallisesti, alueellisesti ja kansallisesti.

Luckanin tiloissa

Asiakkailla on ilmainen internet käyttössään lähes kaikissa Luckanin toimipisteissä. Asiakastietokoneitamme voit käyttää m.m. tiedon hankkimiseen ja sähköpostin lähettämiseen. Opastamme myös asiakkaitamme tarvittaessa tietokoneen käytössä. Lehtipisteessämme asiakkaat voivat lukea eri paikkakuntien suomenruotsalaisia sanomalehtiä sekä yli 60:tä ruotsinkielistä aikakausilehteä.

Luckan tiedottaa

  • tapahtumista
  • koulutuksista, kursseista ja apurahoista
  • suomenruotsalaisista organisaatioista, yhdistyksistä ja seurakunnista
  • sosiaalihoidosta, päivähoidosta ja kielihuollosta
  • ulkomailla asumisen mahdollisuuksista, vapaaehtoistyöstä ja työnhausta
  • yhteiskunnallisista asioista

Historia

Ruotsinkielinen tiedoitus- ja kulttuurikeskus Luckan perustettiin huhtikuussa 1992 Nylands svenska landskapsförbundetin ja Mellannylandprojektetin aloitteesta. Tavoitteena oli luoda suomen-ruotsalainen palvelu- ja tapaamispiste jonka tarkoituksena oli palvella niitä n. 70.000 ruotsinkielistä ja kaksikielistä asukasta, jotka asuvat Keski-Uusimaan alueella. Luckanin perustamisen taustalla olevat organisaatiot olivat Sydkustens landskapsförbund, Svenska Studieförbundet, Samfundet Folkhälsan, Föreningen Konstsamfundet ja Understödsföreningen för Svenska Kulturfonden.