fbpx

Välkommen till Luckan, det finlandssvenska informations- och kulturcentret i Lahtis!Här hittar du info om allt som sker på svenska i Lahtis med omnejd.

KONTAKT & INFO
Luckan Lahtis
Svenska Gården
Leantie 2
15100 Lahtis
Verksamhetsledare Peter Sundholm
Telefon: 045 318 7679
E-post: peter.sundholm (at) luckan.fi
ÖPPET / AUKI / OPEN

Må / Ma / Mo: 13-17
Ti / Ti / Tu: 15-18
On / Ke / We: 15-18
To / To / Th: 13-17
Fr / Pe / Fr: 15-18

Välkommen till Luckan, det finlandssvenska informations- och kulturcentret, som finns på tretton orter i landet.

Luckan Lahtis – den nyaste medlemmen i Luckan-familjen – håller hus på Svenska Gården i Lahtis och upprätthålls av föreningen För svenska i Lahtis r.f. (FsiL). Starten av Luckan i Lahtis har varit möjlig med hjälp av stöd från Svenska kulturfonden och Föreningen Konstsamfundet. Ta kontakt med Luckan för information om kulturutbud, aktiviteter, evenemang, stipendier med mer eller om du vill bli bekant med det svenska i Lahtis!

AKTUELLT

Sommar i Finland för barn och unga 2020

By | Barnkultur, Blogg, Extra Aktuellt, Information, Luckan Lahtis

Sommarkompassen informerar om sommaraktiviteter för barn och unga, på svenska, i Finland. På grund av coronaviruset har flera läger inhiberats men från och med den 1 juni tillåts sammankomster med upp till 50 deltagare. Ännu kvarstår dock frågor rörande till exempel övernattningsläger. Därför rekommenderar vi att intresserade kontaktar respektive lägerarrangör för närmare information om deras policy och planer för sina…

Read More