lukupäivä8Kulturbryggan-projektet som Luckan i Helsingfors leder har sedan 2012 erbjudit olika kulturevenemang riktat till barn och unga med funktionsnedsättning. Under hösten 2014 arrangerar vi ett veckoslut med fokus på animation och teaterupplevelser.

 

 

KULTURBRYGGAN – Veckoslut, 4-5 oktober 2014

Lördagen den 4.10

kl. 13-15 besöker vi barnkulturhuset Annegården. På Annegården ser vi en del av animationsutställning Animakarna – an aktiv animationsutställning.
kl. 15 går vi till LillaLuckan, Simonsgatan 9, för att se teaterföreställningen Rödluvan av Unga Teater.

Söndagen den 5.10

kl. 13 träffas vi på Annegården och ser den andra delen av utställningen Animakarna, efter det går vi till LillaLuckan där vi har en dans- och dramaworkshop.

Veckoslutet välkomnar syskon, föräldrar och assistenter och är avgiftsfri. Kuturbryggan bjuder på saft och bulle/kex under båda dagarna. Det går bra att anmäla sig till en dag eller båda. Anmälningar och förfrågningar kan mejlas till [email protected] eller på tfn. 044-2777561 (anmälningar senast den 1.10.2014).

Information om utställning och föreställning:

Animakarna – an aktiv animationsutställning
Den finländska animerade filmens hundraårsjubileum firas på Annegården. Den magiska lyktan på gården kallar besökarna att uppleva animationer. 

I den interaktiva utställningen som tar över hela huset kan du själv skapa animationer, titta på kortfilmer och naturligtvis studera hur animationer blir till. Välkommen också att rulla jättezoetropen och skapa ljud till animationer med en effekt-jopocykel.

Rödluvan, Unga Teatern
Unga Teatern spelar klassikern Rödluvan i en trygg version, som passar även de minsta. Föreställningen är ca. 35 minuter lång. Spelplats den 4.10: LillaLuckan, Simonsgatan 9 (mittemot Luckan, på andra sidan gatan).

Ledare för veckoslutet:
Sanna Kuusisto, danslots
Zusan Söderström, Barnkuturaktör och producent, pedagog

Kulturbryggan 2013

16.11.2013 kl. 11.00 – 15.30 besöker vi Svenska Teatern och ser föreställningen Djungelboken  kl. 13.00 (föreställningen räcker ca 2 timmar). Familjemusikalen riktar sig till barn över 7 år.

30.11.2013 kl. 14.30 – 17.30 besöker vi Unga Teatern och ser föreställningen Findus och Pettssons Jul kl. 16.00 (föreställningen räcker ca 1 timme). Föreställningen riktar sig till barn över 3 år.

Lördagarnas program ser ut enligt följande:

Vi träffas på teatern och bekantar oss först med scenen och våra sittplatser. Sedan deltar vi i en förarbetesverkstad som kopplar samman teman i föreställningen. Efter en mellanmålspaus får vi njuta av föreställningen och efter den har vi dessutom möjlighet att prata med skådespelarna. En heltäckande upplevelsedag i teaterns tecken.

OBS! Enbart 16 platser / föreställning – Anmälningen är bindande och projektet betalar alla utgifter. Välkommen att anmäla er!

Mera Information och anmälningar: [email protected] / 044-2777561