Välkommen på Dagarna för finlandssvenskt ungdomsarbete 2021!

Dagarna för finlandssvenskt ungdomsarbete 2021 ordnas den 28–29 september online. Årets tema är "unga och våld".

Ungdomsarbetsdagarna är mötesplats och fortbildingstillfälle för verksamma inom ungas fritid, hälsa, utbildning, arbetsliv, sociala frågor, medborgarsamhället, ungdomsorganisationer, forskare och beslutsfattare på alla nivåer.

Årets tema är "unga och våld"

Årets övergripande tema är "unga och våld". Vi har det senaste året mött många skrämmande nyheter med unga som såväl offer som förövare i våldsbrott. Vi vill med temat stödja deltagarna i att bemöta unga som är brottsoffer, vittnen eller som utövar våld samt det sektoröverskridande förebyggande arbetet.

Årets fyra huvudtalare har stor kunskap om våld från många perspektiv: av att arbeta med både offer och förövare, att arbeta på individ- och samhällsnivå, av att forska om ämnet och av att själv utsättas för våld och våga söka hjälp. Utöver det erbjuds tillfällen att näverka och nio workshoppar – välj vilka teman du vill fördjupa dig i!

Läs mer om årets program

Dagarna för finlandssvenskt ungdomsarbete hålls online

På grund av det ökade antalet coronasmittade under sommaren arrangeras årets evenemang digitalt. Du kan tryggt ta del av föreläsningar, workshoppar och nätverka med kollegor runt om i Svenskfinland från ditt eget hem eller arbetsplats.

Praktisk information

Här hittar du allt du behöver veta om tillgänglighet och annat praktiskt.

Läs mer