fbpx

Vecka i september

Publicerat den Kategoriserat som Blogg

Invandrare i Finland vill helt tydligt närma sig det finlandssvenska. Idag började Bridges och Arbis intensivkurs i svenska för nybörjare med tjugofem studerande och fem i kö. Under kursen erbjuds deltagarna – utöver utmärkt skolning i svenska språket – möjlighet att delta i Luckans hela integrationsverksamhet. Många väljer att göra det. Låter stelt kanske, men är inte så alls. Programmet, som lika väl skulle kunna kallas internationellt finlandssvenskt, innefattar inte bara dokumentverkstäder och jobbsökarkurser, utan har komplement i professionell engelskspråkig teater och informella stadsvandringar med besök på plaster som HBL och Svenska Teatern. Några delar av Luckans högst moderna sätta att arbeta med integrationsfrågor, en riktlinje i tiden. Den vetgirige besöker också Svenskfinland.fi.

På tisdag hålls konstverkstäder för barn och på torsdag bjuder Luckan och Helsingfors kulturcentral på vispoeten Stefan Sundström. På lördag öppnar säsongens första Saftsalong med Teater Taimine. Utökandet i barnproduktionslinjen har skett efter att den nya svenska barnkulturproducentstjänsten tillsatts i Luckan.
Mellan onsdag och söndag pågår Forums Priscirkus. Vår shop deltar med produkter med finlandssvensk eller svensk anknytning.
För de som har små barn rekommenderar vi Luckans och Kvinnoförbundets Babycafé på onsdag kl. 10.30, välkomna.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogg