fbpx

del 2
Utställningen pågår 19.1.2015 – 22.2.2015.

Fotografi av Rebecca Sandelin

I mitt fotografiska arbete vill jag utforska verkligheter, berättelser, erfarenheter och historier.

rbc1Personligen anser jag att dessa kan hittas överallt, så länge som man håller ögonen öppna. Jag eftersträvar att med nyfikenhet undersöka olika fenomen i våra liv. Jag njuter av att skapa mångsidiga bilder som är både roliga och allvarliga, lekfulla och mogna. Jag anser själv att jag är mer en bildskapare än en fotograf eller konstnär. Både den visuella bilden och det skrivna ordet har stor betydelse för mitt arbete. Jag tror att det finns berättelser att hitta, saker och ting att lära sig, bilder att bli sedda och ord som skall skrivas och läsas.

P.s Corgin och pandor är mina favoritdjur.

I serien Lines/Linjer/Linjat undersöker jag hur gränslinjer har dragits genom landskap. Serien fotograferades på hösten 2013 som en visuell studie i människans bruk av natur och landskap (skapandet av landskap). Bilderna togs i Pentland Hills Regional Park som ligger utanför Edinburgh, Scotland där jag studerar fotografi. Bilderna visar hur olika barriärer har ställts ut i landskapet enligt människans behov. Bilderna visar ett slags symbiotiskt förhållande och en dynamik mellan landskap, natur och människorna som lever i omgivningen.