fbpx

Georg Boldt – Tusen öars land

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Tidigare utstallningar

Utställningen pågår 13.3 – 15.5.2014

tusen_oars_land_Georg_Boldt_2014_Luckan

Tusen öars land

Hård kryss på Vidskärsfjärd, mäktiga stormar och fyrens panoptiska öga på Utö, lantlig idyll på Sottunga, fästingar och fiskarens abborrbyxor på Borstö. Dessa sensationer förde mig iväg på en expedition ut till havsbandet. Jag ville fotografera skärgården, skapa en souvenir, en tidskapsel eller ett minne för framtiden. I mitt sinne har jag en romantiserad bild av skärgården baserad på sköna sommarseglatser, Kaj Dahl och Tove Jansson. Urbanisering, förändrade livsvillkor och ett ökat säsongsboende har dock förändrat skärgårdens karaktär och i bilderna skymtar nostalgiska tillbakablickar bland turister och vardagsrealism.

Välkommen på vernissage på Luckan i Helsingfors torsdagen den 13.3.2014 klockan 17-19. Under vernissagen uppträder Daniel Österlund med skärgårdsvisor.

Fotografierna är tagna under expeditioner till utöarna mellan våren 2011 och hösten 2012. Alla bilder är fotograferade på 35mm svartvit film och framkallade i mitt badrum.

Arbetet och utställningen har finansierats av Kulturfonden, Oskar Öflunds stiftelse och Patricia Seppäläs stiftelse.

Välkommen på vernissage på Luckan i Helsingfors torsdagen den 13.3.2014 klockan 17-19.Under vernissagen uppträder Daniel Österlund med skärgårdsvisor.