fbpx

Så var det dags igen.
Kulturnatta i Göteborg, 2017.    

Över 150 programpunkter fanns att välja på under den 26:e Kulturnatta och alla program utom två var gratis. Och vilka program.
Hela Göteborg med omnejd bubblade kultur. Föreställningar, debatter, vernissage och verkstäder avlöste varandra och igen blir det uppenbart hur svårt det är att välja då det samtidigt innebär att man måste välja bort något. Som när man står vid en god buffé och vet att man snart kommer att bli mätt även fast det fortfarande finns så mycket gott att äta.

 

Här följer ett smakprov av vad dagen, kvällen och natten hade att erbjuda:

Öppen repetition av Katitzi med Teater Sesam
Katarina Taikons självbiografiska serie om Katitzi satte djupa spår hos mig som barn. Nu har Nasrin Barati skapat en dockteaterföreställning som bygger på Taikons berättelse

Performance och eldshow
På Götaplatsen höll nio performancekonstnärer till, och vid Kopparmärra blev det eldshow med duon Eldfågel som slukade eld och betvingade brinnande klot, eldstavar och virvlande gnistor

Ladybug festival
Anneli Abrahamsson levererar vass stå-upp-komik och iranska sångerskan Arghavan uppträder och lanserar nya boken Zan.

Dansglädje! Dans för barn
Folkdans med folkdanssällskapet National.
Folkdans är glädje och motion till härlig musik. Dans för barn i åldrarna 7-13 år.

Trollkarlen Martins magiska värld
En fartfylld föreställning för barn och vuxna där fick komma upp på scenen för att hjälpa trollkarlen att utföra hissnande tricks och komiska illusioner. En rolig blandning av klassiskt barntrolleri och egna galna påfund.

Kvällsöppet på Sjöfartsmuséet
Under Kulturnatta öppnade de upp tornet under några timmar och lät besökarna ta del av den fantastiska utsikten.
Högt ovanför mig vakar Sjömanshustrun, statyn av en ensam kvinna stående på en 44 meter hög tegelpelare och blickar ut över hamninloppet i väntan på sin man som aldrig kommer tillbaka från havet.

När mörkret lagt sig och den kulturella mättnaden hade inträffat var det en mycket nöjd kulturarbetare som, i skenet av gatlyktorna, vandrade hem och slutligen somnade med ett leende på läpparna.

 

/ Larrie