fbpx

Hälsningar från Uleåborg!

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Luckan Uleåborg

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”2/3″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Nu har höstterminen börjat på Sepänkatu i Uleåborg! Verksamheten vid Luckan i Uleåborg tar också fart i och med att skolan börjar. Arbetet med att erbjuda upplevelser på svenska till skoleleverna och andra intresserade fortsätter.

I våras startade vårt Familjecafé på ett initiativ från tre mammor. Snabbt hittade fler föräldrar med barn till Luckan och vi började träffas regelbundet varje vecka. Roligt! Inom några veckor fortsätter vi med verksamheten och hoppas på att föräldrarna med barn vågar sticka in och bekanta sig med Luckan och det finlandssvenska vardagsrum som är beläget mitt i Uleåborgs centrum.

Fjolårets diskussionstillfällen för dem som vill förkovra sina kunskaper i svenska eller bara träffas och diskutera på svenska, kommer också att inledas under höstterminen. Teman att diskuteras väljer vi tillsammans med deltagarna och vi strävar också till att tangera dagsaktuella ämnen. Språkcaféet var ett fint samarbete mellan Luckan och Oulun seudun Pohjola-Nordenin Nuoret.

Vad väntar vi oss av det nya verksamhetsåret?

– att utveckla vår verksamhet

– att nappa på nya idéer

– att nå ut till nya intressegrupper

– att fortsätta stärka svenskans ställning

– att samarbeta med övriga Luckor i Svenskfinland[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/3″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”38724″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][image_with_animation image_url=”38723″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row]