fbpx

Luckan hos FINSVE

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Kultur, Luckan Helsingfors

”Nämen, är du från Luckan? Om er har jag bara gott att säga. Det har min dotter också.”
”När är det ni öppnar en Luckan i Sverige? Det är verkligen dags.”
”Ni är strålande ambassadörer för det finlandssvenska.”

När Finsk-svenska handelskammaren bjuder in till sin årliga vårlunch görs det ordentligt. Kristallkronorna i Spegelsalen på Grand Hôtel i Stockholm gnistrade över en fantastisk samling inbjudna gäster. Där var representanter från Fazer, Tallink Silja, Hufvudstadsbladet, Sineworks, Handelsgillet, Saab och många många fler.

Och Luckan.

Det visade sig att Luckan var en riktig snackis i Stockholm. I synnerhet efter artiklarna i HBL, Vasabladet och Österbottens tidning om den eventuella öppningen av en Luckan i Sverige. Alla visitkorten tog slut och feedback från de inbjudna gästerna var mer än överväldigande positiv. Sådant är alltid trevligt.

I övrigt var det en avslappnad atmosfär vid bordet och diskussionerna  handlade om vad som händer med båttrafiken ifall tunneln mellan Tallin och Helsingfors blir av, Luckans barnkulturverksamhet (som fick mycket positiva kommentarer) och hur det var att segla runt i vattnet utanför Kuba.

Efter lunchen, som bestod av kräftfylld sjötunga med citronglacerade rotfrukter och kräftsås, var det dags för dagens huvudtalare att inta scenen. Nordeas VD, Casper von Koskull diskuterade kostnadseffektivitet och stabilitet och talade om omstrukturering av organisationer och föreningar i och med Nordeas stundande flytt. En mening som syftade på hur samhällsutvecklingen går snabbare och snabbare var ”Aldrig förr har utvecklingen varit så här snabb vilket innebär att utvecklingen aldrig mer kommer att vara såhär långsam.”

Ett stort tack till de medverkande organisationerna vilka möjliggjorde en fin och informativ vårlunch och i synnerhet till Fins-svenska Handelskammaren.

Nästa år igen,

– Larrie Griffis / Centeransvarig