fbpx

Luckan öppnar för hösten

Publicerat den Kategoriserat som Blogg

Idag öppnade Luckan efter sommaruppehållet. På vår webbplats (länk) finns information om utbud och verksamheter. Vi släpper höstens och vinterns kulturprogram på Konstens Natt den 26 augusti. Här är några smakprov.

15.9 kl. 19 Musikafton – Stefan Sundström

”Både som samtidsskildrare och låtskrivare är Sundström ett unikum och 5 dagar i augusti är ett av hans starkaste album.”, Stefan Warnqvist, Uppsala Nya Tidning.

”…första plattan på ett tag som sållar agnarna från vetet bland lyssnarna. Det här är en artist som gärna låtsas entydigare än han är. Samt fulare. Men han är helt hemma i det han gör.”, Nils Hansson, Dagens Nyheter.

20.10 kl. 19 Musikafton – Tribute to Janis Joplin

Monologen är skriven av Peter Snickars och många av replikerna är autentiska. Musiken innehåller många av Joplins mest kända låtar.

Susanne Jonsson spelar inte rollen, hon är Janis Joplin. Och hon låter som henne”, (Tom Juslin, VK). Efter succén på Wasa Teater 2007 med ”Janis – en rocklegend” gör Jonsson tillsammans med musikerna Eero Paalanen och Kalle Katz en musikmonolog om Janis Joplin och hennes liv. Det är en unpluggedtolkning av hennes musik med piano och kontrabas.
Inträde 7 / 5 euro, K18

29.10 kl. 13.00 och kl.15.00 (2 föreställningar.)
SAFTSALONG – Alfons och Mållgan

Dramatisering: Henrik Grönroos i samarbete med Gunilla Bergström. 
Regi: Henrik Grönroos.
Musik: Georg Riedel och Anders Grönroos.
I rollerna: Carla Fri och Anders Grönroos (berättare och musiker).
Ålder: från 2 till 7 pr
Längd: ca. 35 minuter.
Biljetter: 5 euro (barn), 9 euro (vux), 8 euro (vux med HBL-kort)

3.11 kl. 19 Musikafton – Frödings texter som Opera
Daniel Stagno och Petteri Lehikoinen ger en konsert med två sångcykler för baryton och piano. Sångerna är tonsatta till texter av Gustaf Fröding, en av Sveriges främsta poeter.

Daniel Stagno började komponera redan som nioåring. Han studerade klassisk gitarr i flera år, men när han upptäckte pianot var det kärlek vid första tangentnedslaget.

Petteri Lehikoinen studerade vid Sibelius-Akademin för Timo Honkonen och Jorma Elorinne. Sedan 2009 har han också spelat för maestra Wilma Vernocchi i Italien. Inträde 7 /5 euro, K18

Publicerat den
Kategoriserat som Blogg