fbpx

Min första dag som PRAO-elev på Luckan

Publicerat den Kategoriserat som Blogg

Idag fick jag vara med om en busklubb med en grupp tvående klassare. Det var en dramaverkstad som bestod av olika lekar och övningar. En av lekarna gick ut på att man stod i en ring för att  skicka i väg och ta emot en klapp. För att det skulle lyckas måste man ta ögonkontakt med den man skickade klappen till, leken visade sig inte vara alltför lätt när fem stycken istället för en tog emot samma klapp.

Inte ens jag klarade av det, att (våga) ta ögonkontakt är rätt så viktigt i vardagen just om man  t.ex. står framför en publik. Ändå är det många som är rädda för det, åker man kollektivt märker att väldigt många tycker golvet är intressantare än människorna runt omkring.

Under lektionen fick barnen också vara med om övningar där de skulle uttrycka starka känslor och se kontraster mellan dem. En lek var ”liftaren”, där en liftare kom in i en bil med en chaufför och en passagerare.  Liftaren visade en känsla de övriga två skulle härma. Så är det ju också på riktigt, känslor har en rätt bra förmåga att smitta av sig. Övningarna gick även ut på att våga stå framför en publik och uttrycka olika känslor ordentligt utan att vara blyg och att även lära sig ta emot applåder.

Under övningarna var det också ganska intressant att se vilka som trivdes jättebra med att stå och uppträda och vilka som kanske hellre gjort något annat.

Jag måste själv påpeka att jag aldrig väldigt gärna stått på en scen framför publik och har väldigt svårt att ta emot komplimanger etc. utan att bli generad. Kort sagt skulle vissa av övningarna varit nyttiga för mig och just därför tycker jag det är jättebra att de redan i den åldern får öva sig på det.

Jag ser framemot att som PRAO-elev under dessa två veckor få bekanta mig med Luckan, de som jobbar här och se hur saker och ting fungerar också i de andra verksamheterna.

Louise Enckell, PRAO-elev på Luckan