fbpx

CCC_SF_Do_2_2014Luckans barnkulturproducent är utlånad på andra uppdrag för Children Crossing Cultures r.f.

Under vintern är Luckans barnkulturproducent ute på internationella finländska föreningsuppdrag. Zusan Söderström arbetar till vardags som producent för och utvecklare av Luckans barnkulturverksamheter. Sedan början av november har hon dock varit tjänsteledig för arbete och reseupplevelser på den karibiska ön Dominica. Föreningen Children Crossing Cultures r.f. och Child Funds arbete innefattar biståndsarbete, samordning och utbildning. Men också konstnärliga grepp och kulturdelaktighet för barn står högt upp på agendan.

Erfarenhet från Finlands utbildningssystem är av stort intresse på ön. Här ser barns rättigheter helt annorlunda ut än i Finland. Så det finns mycket att göra. Tillsammans med våra lokala kollegor och samarbetsparter vill vi ordna en trygg vardag för eleverna och stärka självkänsla och delaktighet för barnen här, respektfullhet, säger Söderström.

Children Crossing cultures r.f. är en finlandssvensk förening grundad av Barbro Fri och Zusan Söderström år 2000. Föreningen arbetar för att möjliggöra konst- och kultur för barn och unga i världen. Speciellt de barn och unga som inte automatiskt får en chans att möta konst- och kultur. Föreningen arbetar också för en bättre skolmiljö genom att erbjuda fortbildning till lärare. CCC_SF_Do_2014

Child Fund är en internationell förening som arbetar för Barns rättigheter internationellt. På ön Dominica arbetar de inriktat mot barnmisshandel och för en bättre utbildning bland öns unga.

Dominica eller Samväldet Dominica är en republik i Västindien, Karibien. Landet blev självständigt från Storbritannien år 1978 och huvudstaden heter Roseau. På ön som är omkring 750 kvadratkilometer stor bor närmare 70 000 människor. Här kan man läsa mer om det natursköna landet.

Luckan önskar lycka till med uppdraget, och väntar sin producent tillbaka i april.

KN

 

 

 

 

 

 

 

CCC_SF_Do_4_2014

 

 

 

 

CCC_SF_Do_3_2014