fbpx

Språkbadskaffe är pop i Åbo

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Luckan Åbo

På Luckan i Åbo (Auragatan 1 B) är onsdag lika med språkbadskaffedag. Under 13 år har man kunnat komma in på onsdagar för att öva sig i svenska över en kopp kaffe. Språkbadskaffets popularitet beror bl.a. på att det är så fri form på ”undervisningen”. Du behöver inte anmäla dig, du har inga läxor och ordet är fritt. Dessutom bjuds du på gratis kaffe/te och kex.

Bland deltagarna brukar det finnas både nya och gamla ansikten. Kalle som ni ser på bilden (andra personen från vänster) har varit med sedan begynnelsen år 2005, och har hunnit lära sig mycket svenska och dessutom fått många nya vänner via språkbadet.

En del av deltagarna har god svenskakunskap från förut och deltar främst för att upprätthålla språket. Vissa har enbart skolsvenskan i bagaget och har äntligen hittat ett tillfälle att utveckla sin språkkunnighet. De allra flesta har finska som modersmål men det finns även de med annan språkbakgrund.

Varje onsdag under våren och hösten träffas två språkbadsgrupper – en kl.15-16.30 och en kl.17.30-19. Det är alltid roligt då nya deltagare tittar in!

Har du några frågor om språkbadskaffet så är det bara att ta kontakt: 02 233 1986/abo(at)luckan.fi