fbpx

Denna utställning är en samling blandade verk från de senaste åren och ger en bra bild av Patricias konstnärliga verksamhet. Den senaste tiden har hon studerat hur hon minns barndomstiden med hjälp av fotografier.
Utställningen pågår mellan 16.2 och 10.3.2016
“Jag undrar vad som händer då ett gammalt minne uppdateras när man ser fotografier på det. Vilket är förhållandet mellan den gamla och den nya informationen? Hur lätt är det att ändra på ett minne eller en uppfattning man haft i så många år? Jag är intresserad av att veta i hur stor mån man, med hjälp av fotografier, skapar nya minnen eller påhittade minnen. Vad är det som händer då? Blandar man ihop flera minnen? Kanske tar man information om miljön från ett minne och känslan från ett annat. Eller är det ibland rena rama fantasin?”

Patricias målningar är antingen i olja eller blandteknik med kol, akryl och olja. Skulpturerna är för det mesta tillverkade av metallskrot och gamla föremål, så som kameror i skulpturerna som föreställer djurhuvuden. Största delen av verken på utställningen är till salu.

PATRICIA KARLSSON

Patricia Karlsson är född 1986 i Esbo och bor och är verksam i Helsingfors. Våren 2014 blev hon bildkonstnär från konstskolan Alfa-art i Helsingfors och har före det studerat bland annat formgivning i Åbo och språk vid Helsingfors universitet. De senaste åren har Patricia tillverkat både målningar och skulpturer. Hennes intresse för skulpturkonst har vuxit på senaste tiden och hon planerar att fördjupa sig mera i ämnet. När det kommer till målning och ritning fortsätter hon att måla med oljefärger och experimentera med nya blandtekniker.

PatriciaKarlsson_web_IMG_4504