fbpx

Är du vilse i djungeln av stipendier och understöd?

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, KDF, Luckan Helsingfors

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_text_separator title=”Är du vilse i djungeln av stipendier och understöd?”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/4″][image_with_animation image_url=”17349″ alignment=”” animation=”Fade In”][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”3/4″][vc_column_text]I detta blogg inlägg tänkte jag ge en liten kort introduktion till databasen Fyrk.fi var du kan hitta information om privata fonder och stiftelser, statliga och regionala understöd samt nordiska stödformer och EU-finansiering. Den första versionen av Fyrk.fi lanserades av Luckan i Helsingfors år 2003, med finansiering från Svenska kulturfonden och har nu redan över 700 bidragskällor samlade i en enda databas.

På startsidan är bidragskällorna listade kronologiskt enligt ansökningstid. Du kan göra en textsökning i sökfältet, eller klicka på länken “Filter” och söka fram bidragskällor som passar din profil med hjälp av sökord eller ort. Du kan mata in sökord som till exempel: barn, bildkonst, forskning, kultur, fotokonst, högskola, kulturevenemang, studerande, ungdomar, mångkulturalism, översättare osv. Du kan också välja att lista de bidragskällor som har fortlöpande eller varierande ansökningstider, de som annars är listade efter bidragskällorna med ett exakt datum.

Informationen i Fyrk.fi uppdateras kontinuerligt av personalen i Luckan. Från och med hösten 2013 har även alla bidragskällor möjligheten att själva uppdatera sin information i databasen.

Ansökningstiderna i sökresultaten kan vara preliminära/riktgivande så det är bäst att alltid kontrollera ansökningstiderna på bidragskällans egna hemsida.

Lycka till med att hitta rätt finansiering för ditt projekt!

 

Veronika Ekman / Informatör[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]