fbpx

EN FÄRGGRANN HÖST I SYDÖSTERBOTTEN

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Luckan Sydösterbotten

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_text_separator title=”EN FÄRGGRANN HÖST I SYDÖSTERBOTTEN” color=”juicy_pink”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/4″][image_with_animation image_url=”17240″ alignment=”” animation=”Fade In”][image_with_animation image_url=”17241″ alignment=”” animation=”Fade In”][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”3/4″][vc_column_text]Hösten har varit varm och vacker i Sydösterbotten. Många av våra kunder har köpt biljetter till teatrar. Pleppo Två på Wasa Teater säljer bra, men vi säljer även till de finska teatrarna i Seinäjoki och Vasa – och förstås till många andra evenemang. Humorgruppen Kajs ”Kaj komber ti byin”-turné säljs redan nu fast de är i trakterna först i april!

Härligt att träffa alla våra kunder efter semestrarna igen! Efter våra sju år i Sydösterbotten har vi fått många stamkunder. Det kan bli långa diskussioner – och inte bara om konst och kultur.

7.10 har vi berättarcafé med författaren Yvonne Hoffman. Rubriken lyder ”Allt var bättre förr!” Vi möts på Café Jungman, dricker kaffe och delar med oss berättelser. Om någon vill bara sitta och lyssna, går det också bra. Detta evenemang är en del av Seaside Stories, en ny mångkulturell berättarfestival i Kristinestad.

Snart firas även Svenska Veckan i Sydösterbotten! Det största evenemanget på svenska gläder många i höstmörkret. Vi kommer att ha mycket program för alla åldrar under Svenska Veckan i början av november: bl.a. närpesisk rap, barnkonsert med FlipFlop, sagostund med Mamma Mu, föreläsning om kulturkrockar, lunchkonsert med både Ö-Spel och David Strömbäck samt Åbo Svenska Teaters Nasse.

Luckan i Sydösterbotten är den enda av de finlandssvenska Luckorna som är verksam på tre orter. I Kaskö är vi varje tisdag förutom den första tisdagen i månaden. Då är vi nämligen i Närpes. Fyra dagar i veckan finns vi mitt i stan, vid havet i Kristinestad. Vi blir alltid glada då en kund kommer in så varmt välkommen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]