fbpx

Barnkulturen blomstrar denna vår

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur, Blogg

Lilla Luckan öppnades i Kyrkslätt för cirka en månad sedan. Utöver fräscha utrymmen i Luckan erbjuder KNUF en hel del spännande program för barnen denna vår. De återkommande satsningarna är Familjecaféet, som arrangeras på måndagar och Språkkarameller som arrangeras fem lördagar under våren. Inom KNUF:s samarbete me d Sparbanksstiftelsen arrangeras en litterär afton för barn på Wohls gård, då man på skottdagen bjuder på ”God natt på jorden” kvällsmys.

Inled veckan i Familjecaféet
Familjecaféet finns till för alla som är hemma med små barn, vare sig det handlar om pappor eller mormödrar. Det är en öppen verksamhet som man inte behöver anmäla sig till. Det är bara att droppa in då det passar. Varje måndag är det olika program som följs av en fikastund och fri lek. I verksamheten tar vi fasta på barnens språkutveckling, fantasi och finmotorik med bl.a. skapande verksamhet, sångstunder och matlagning. Se Familjecaféets program på vår hemsida, kyrkslatt.luckan.fi.
Denna vår provar vi ett koncept där vi även plockar in lite finskspråkig verksamhet.

Lördagen till ära bjuder vi på språkkarameller
Språkkaramellerna ska stimulera språket hos barnen genom att de får ta del av högläsning, muntligt berättande och ledd verksamhet. Huvudmålgruppen är barn under skolåldern. Verksamheten arrangeras kl. 10.00 med start lördagen den 22 februari. Då kommer överkonstapel Thomas Hellström att berätta om hur det är att jobba som polis, vi får bekanta oss med en polisbil och tillfället avslutas med högläsning som passar temat. I Lilla Luckan har vi en utställning, ”Hej skogen” av Maija Hurme. Vi ska bekanta oss med den och låta oss inspireras för ordkonstlig- samt skapande verksamhet den 14 mars. Den fjärde april blir det

Bokbio
Då ska vi se Antonia Ringboms film ”Potatisön”. Efteråt gör vi potatis- och grönsakskonst.
Författaren Katarina von Numers-Ekman besöker Lilla Luckan den 25 april och berättar om hur det är att skriva böcker och läser ett stycke ur en av sina egna böcker. Efteråt pysslar vi bokmärken. Den 9 maj firas den nationella lekdagen. Det uppmärksammar vi i och utanför Luckan med skojigt program. Mera information om tidtabell och specifikt program återkommer vi till.

Kvällsmys för hela familjen
På skottdagen, 29.2 kl. 17-19, blir det kvällsmys för hela familjen på Wohls gård. Programmet består av
pyssel, kvällsmål och godnattsaga. Författaren Linda Bondestam håller i trådarna. Förhandsanmälan på
adressen, [email protected], Begränsat antal platser.