fbpx
was successfully added to your cart.

Cart

Jag heter Aron Syrjä och jag är 15 år. Jag går i nionde klass i Strömborgska skolan i Borgå. Efter högstadiet kommer jag att söka in till Kallion ilmaisutaiteen lukio (linjen för uttryckskonst) i Helsingfors, just för att jag vill bli skådespelare i framtiden.
Jag har varit de senaste två veckorna på PRAO Grand-Luckan och nu ska jag berätta om min tid här.

Jag började här på Grand genast efter jullovet, alltså 2.1.2020. Första dagen började jag 9.00 och slutade 15.00, men vi bestämde att jag börjar istället 10.00 och slutar 16.00, vilket var super skönt när man fick vakna så sent på morgonen.
Min sista dag var 16.1.
Jag brukade ha lunch i skolan med mina kompisar ungefär från 11.00 till 12.00, men ibland gick jag också ut på stan och äta.
Jag har också börjat dricka te igen. Personalen hade alltid ”tvåans kaffe”, så jag valde att dricka te med dem då.
Mina arbetsuppgifter har varit väldigt mångsidiga. Jag har fått göra allt möjligt. Jag har ordnat om bokhyllor, städat förråd, räknat lager, lagat planscher, fört ut affischer och gjort inköp.
Jag har tyckt om alla uppgifter just för att var och en av dem var annorlunda och jag fick röra på mig medan jag gjorde dem.
Min favorituppgift var det när jag fick föra ut affischer till olika platser i stan. Jag fick hjälpa Grand medan jag själv fick vara ute och röra på mig.

Det bästa med den här PRAO perioden har varit personalen. Alla som jobbar på Grand har varit jätte trevliga mot mig. Instruktionerna som jag fick var tydliga och bra. Jag hade alltid en känsla av att jag kan fråga om någonting är oklart. Det var
alltid roligt att komma på jobb på morgonen när alla hälsade på mig.

Dessa två veckor har varit roliga.

TACK GRAND!
Aron Syrjä