fbpx

Bokmässan lider mot sitt slut.

Framför mig ligger hundratals pysslade bokmärken som förbipasserande har gjort, allt från seniorer som tagit en paus att kontemplera till barn och föräldrar som pysslat bokmärken som presenter. Samtidigt tog alla 2000 RESPEKTARMBANDEN slut och under hela mässan gick ungdomar förbi och visade stolt att de hade kvar armband. Under stafettkarnevalen fick vi veta att många ungdomar sparar sina armband som souvenirer så numer kommer ett nytt regnbågsarmband varje år som Luckan delar. Man kan hel enkelt inte få för lite RESPEKT.

Det är härligt att se så många finlandssvenska organisationer och förening samlas och samsas under ett och samma tak. Ja jag säger det jag tänkt hela veckoslutet; Svenskfinland är fantastiskt.

När klockan slår 18 börjar ett frenetiskt arbete. Allt skall tillbaka till jobbet. Antikaffärerna laddar lådorna fulla, dekorationer packas varligt ner för att återanvändas nästa år. En sorts lättat vemod sänker sig och samtidigt som det varit länga dagar har de varit otroligt givande. Luckan har fått enormt mycket positiv feed-back för sina monterprogram, bokintervjuer och debattpanel. Nudiskuteras det även om ett nytt samarbete som skulle förläggas i Sverige nästa år, men om detta återkommer vi när det är läge. Spännande!

Vännerna på Schildt & Söderströms tar sig en välförtjänt tugga och på Förlaget är det dags för den stora ballongen att gå till de sälla jaktmarkerna.

Nästa år igen!

/Larrie