fbpx

Hurrit på havet

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Luckan Helsingfors, Luckan Karleby, Luckan Kimitoön, Luckan Kyrkslätt, Luckan Sydösterbotten, Luckan Tammerfors, Luckan Uleåborg

Luckan på Den Stora Finlandssvenska Kryssningen, därtill den första riktigt stora. När hela skeppet är bokat för ändamålet att ge ett brett program för och från det samtida Svenskfinland.
Det är fullt på Viking Line Gabriella, och det svårt att komma in på programpunkterna om man inte orkar köa nån halvtimme innan. Det tyder på intressanta evenemang, men kanske man kan önska sig ett bättre publikupplägg än först till kvarn. Alternativt större utrymmen. Oavsett, bra ämnen och fina sammanhang. 

Dagens första program för oss hette ”Behöver man tala sanning i politiken” med Linnea Henriksson, Susanna Ginman och Stefan Wallin. Modererade av Ålands riksdagsman Mats Löfström.

Jo, man ska nog hålla sig till sanningen också inom politiken, men som vi vet går tiden fort, och vad du sade idag kanske måste ha ett annat upplägg om tre månader. Men man bör – även om det inte alltid är transparent och tydligt i politiken – hålla sig till sanningen. Förstås.

Bäst såhär till en början var nog Georg Henrik Wredes invigningstal med tyngd på firandet av Finland 100 år, Christoffer Strandbergs show i nattklubben vid öppningen och Alfred Backas sångkavalkad. Tack, det börjar bra det här.

/ KN & LG