fbpx

VÅREN HAR KOMMIT TILL SYDÖSTERBOTTEN

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Luckan Sydösterbotten

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][nectar_animated_title heading_tag=”h6″ style=”color-strip-reveal” color=”Accent-Color” text=”VÅREN HAR KOMMIT TILL SYDÖSTERBOTTEN”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][image_with_animation image_url=”19696″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_column_text]Våren har redan kommit till Sydösterbotten! Fågelsång och turisternas återkomst är säkra tecken. Det börjar bli mera liv i alla de sydösterbottniska städerna för att oftast blir även ortsborna mera aktiva då turisterna kommer tillbaka. Det blir mera liv även på Luckan då många vill ha biljetter till kulturevenemang. Finlandssvenska böcker och cd-skivor säljer vi naturligtvis också – och våra egna evenemang arrangerar vi ju året runt. I fjol hade vi 32 egna finlandssvenska evenemang, de flesta med lokala kulturaktörer.

Vändagen firade vi tillsammans med stadsbiblioteket i Närpes och tiotals vänner. David Strömbäck uppträdde, pop up-café och pyssel hade vi också. 5.5 kl. 12 får vi två gäster från Sverige till Luckans lunchcafé. Juanjo Passo och Hedda Heiskanen uppträder då på Café Jungman. I november uppträdde de för påven i Sverige. Det lönar sig att kolla Luckans FB-sida regelbundet för att veta vad vi har på gång! Det är mycket det.

Luckan finns redan på 12 orter, Luckan i Sydösterbotten är den enda som är verksam på tre orter. Den yngsta Luckan finns i Uleåborg. Läs mera om oss här: www.luckan.fi Vi fyller åtta år i juni och det firas under en hel vecka 5-9.6. Bl.a. Anna-Lisa Bäckman har vi då på författarbesök. Hon är född i Vasa, men bor i Stockholm. Hon är journalist, författare och dramatiker.

I Närpes har Luckan öppet lite oftare nuförtiden. P.g.a. ett nytt, fint kulturhus, Mitt i stan-huset arrangeras mera konserter och teaterföreställningar mm i Närpes så biljetterna går åt! Vi lyssnade alltså på våra kunder som ville se oss oftare i Närpes. Varannan tisdag (udda veckor) kl. 12-16 har Luckan öppet i Närpes, varannan tisdag (jämna veckor) i Kaskö. Fyra dagar i veckan har Luckan öppet i Kristinestad. I början av april flyttar vi till samma utrymme som Kristinestads Turism. 6.4 öppnar vi på nytt på Östra Långgatan 49. Du är alltid varmt välkommen till Luckan![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]