fbpx

På Luckan Åbo har vi ofta nöjet att kunna samarbeta med olika kulturaktörer, oavsett om det sedan gäller teater, konserter
eller utställningar. Ofta behövs en hel del rekvisita för att en föreställning ska bli helt fullfjädrad, men inte alltid. Ett exempel på det är Teater Taimines barnpjäs Leopold Prinshjärta som gästade Luckan i Åbo en tid tillbaka.

Taimines representant som ensam skulle utföra pjäsen för cirka hundra taggade barn dök upp på avtalad tid med ungfär två kappsäckar under armen. Luckans representant å sin sida frågade om det här är allt som behövs för föreställningen om Leopold Prinshjärta och svaret på frågan var jakande.
En kort stund efteråt var scenen på plats och föreställningen kunde börja. Det var dessutom ingalunda bara en person på scenen utan tack vare kreativa teaterlösningar med hattbyten och handdockor så fanns det sist och slutligen fyra karaktärer på scenen.

Det är något mycket fascinerande över dylika välanvända resurser – att ta något litet och göra det till något stort med hjälp av små medel. Hatten av till Teater Taimine och hela teaterkonsten för allt vi i publiken kan få uppleva på en till storleken liten scen som plötsligt förvandlas till en stor värld.

Eller som i det här fallet, kungadöme.

Maria Svanbäck
Informationscentret Luckan Åbo