fbpx

Luckan Live med Crimson Peak

Publicerat den Kategoriserat som Blogg
Processed with VSCO with m5 preset

Luckan Live, ett nytt koncept vid Luckan, startade med en lyckad musikfylld kväll förra fredagen (12.10.2018). Idéen för Luckan Live föddes under våren 2018 då producenterna på Luckan tillsammans funderade över hur de kunde nå ut till unga vuxna, samtidigt som det konstaterades att musikevenemang periodvis saknades helt inom den egna kulturverksamheten. Konceptet utvecklades och dess slutliga syfte blev att skapa en ny scen för finlandssvenska artister och band, samt en mötesplats för alla musikintresserade i Svenskfinland.

Förberedelserna för kvällen började redan på dagen, då Luckans lokal förändrades till en scen som lystes upp med spotlights och ljusslingor. Belysningen var en av de avgörande faktorerna för kvällen, eftersom evenemanget filmades av tre filmstuderanden från Arcadas mediekulturlinje. Oscar Fagerudd från F&G Music stod för mixningen av evenemanget, då ljudet var en viktig del av kvällen i och med att spelningen bandades in. Kvällen samordnades med andra ord av många olika finlandssvenska aktörer, och även i samarbete med Lärkkulla pop&rock.

Kvällen började med ett SLAM-mingel. SLAM är en plattform för Svenskfinlands låtskrivare, artister och musikmakare som initierats av bland annat Joel Edström som var på plats. En diskussion öppnades upp mellan Joel och producenten Miira Holländer som nyligen bland annat arbetat med musikkongressen och festivalen Musik och Talang. Joel och Miira pratade om musikbranschen och kunde komma till slutsatsen att kontakter och bra marknadsföringsmaterial är en artists eller ett bands grund för en lyckad karriärstart. Efter SLAM-minglet steg bandet Crimson Peak på scenen. Hela Luckans utrymme var fullt med gäster som väntade att få höra Crimson Peak. En verkligen lyckad konsert som kronades med en stråktrio vilka Crimson Peak för första gången hade med i sin uppsättning.  

I efterhand kan producenterna tillsammans konstatera att den första Luckan Live-kvällen var en succé. Luckan var full av nöjda fredagsfirare och konceptet skapade ett nytt möte bland människor. Nu väntar organisatörerna i spänning på det material som våra fantastiska filmare klippt ihop, så att andra också kan få uppleva kvällens magi.

Nästa Luckan Live ordnas den 30 november 2018 i Luckan Helsingfors och då stiger bland annat rapparen OSQ på scen. Evenemanget är kostnadsfritt och ingen förhandsanmälan behövs.

Kolla in artisterna OSQ och Crimson Peak.

Inlägget är skrivet av kulturproducent Anna Keto, [email protected]

Publicerat den
Kategoriserat som Blogg