fbpx

Min PRAO-vecka på Luckan i Helsingfors

Publicerat den Kategoriserat som Blogg

Jag heter Lilja och går på nian i Botby grundskola. Jag har jobbat som PRAO-elev på informations- och kulturcentret Luckan den 30.10-3.11.2023. 

På min PRAO har jag bekantat mig med Luckans verksamhet och evenemangen här. Jag har fått jobba med Kulturforum och Fyrk.fi. Kulturforum informerar om svenska evenemang och nyheter i Finland och på Fyrk.fi kan man söka bidrag. Jag har också fått förbereda inför en utställning på Luckan med att t.ex hänga upp konstverk.

Jag har gillat att det finns så många olika sorters uppgifter att göra här. Lunchmaten har också varit väldigt god på det mysiga caféet Amos Kafé. Vissa dagar började jag t.ex kl. 11 och det var superskönt!
På måndagen då jag började fick jag en rundtur av lokalen. Jag fick träffa Karl och Larrie som jag följde med och hjälpte under veckan.

På torsdag kom musikerna Andy McCoy och Sofia Zida för att uppträda med sin musik. Sofia Zida är även konstnär och hennes utställning hade vernissage på samma gång.

Jag har sett hur olika program Luckan ordnar. Det ordnas program för alla åldrar och det tycker jag att är viktigt. På Lilla luckan finns det allt möjligt roligt för småbarn. Där ordnas t.ex sommarläger för barnen. Sen finns det stand up komedi, spelningar, utställningar, intervjuer och t.ex bokfika för de äldre. 

Alla människor här är jätte roliga, trevliga och välkomnande. Man har fått skratta mycket och jag har trivts här väldigt bra. Därför känns det dystert att sluta min PRAO här.

Dagarna på Luckan var väldigt olika ifrån varann så man blev inte trött på något. Det har varit både intressant och lärorikt att jobba på Luckan. Jag tycker att min PRAO-vecka flög förbi jättesnabbt och jag vill gärna komma hit igen!

/ Lilja Kalliala

Publicerat den
Kategoriserat som Blogg