fbpx

Livet på Luckan

Publicerat den Kategoriserat som Blogg

Höstlovet är förbi sedan länge och vintern kom med full kraft i skrivande stund. I dagarna är vi i sluttampen av att organisera Svenska veckan, 6-12 november, som bjuder på olika arrangemang på svenska.

Planer smids, planer ändras, kom ihåg-listor upprättas och snart ska allt genomföras. Det blir roligt med extra mycket kultur på svenska!
Folktinget bjuder på fina föreställningar till barnen i Svenska samskolans lokaler. Teater Fabel med Nagu-nalle är på besök för de yngre och för de äldre bjuds på magi av Magikern Robert Jägerhorn och även Teater Viirus kommer på besök med sin föreställning Whizz, Whirr, Bang, Clang!
Men vi tjuvstartar Svenska veckan redan på lördag 4 november i Svenska Klubbens lokaler på Otavalankatu 9 i Tammerfors. Dagen börjar med vernissage kl. 14-18.

Det finns målningar, teckningar och fotografier att beskåda. Från färgsprakande via detaljerat till svartvitt. På kvällen firar vi Svenska dagen i förskott från kl. 18. Mingel, servering, sång och musik med ”Fattiga flickor som dansa i solen” som tolkar Dan Anderssons texter.

Söndag 5 november är det dags för barnens målarverkstad mellan kl. 12-17. Både stora som små är välkomna att skapa sina egna konstverk med inspiration av pågående utställning. En dag med färg utlovas.
Förutom föreställningar och annat under svenska veckan är det lättare än vanligt att hitta svenskspråkig litteratur då stadsbiblioteket Metso plockar fram intressanta böcker på svenska. Allt som händer under veckan hittar du här: Svenskaveckan.fi. Och det kommer mer under november! Vi har bland annat besök av Finlands svenska författareförening 16.11 och vi har äntligen lyckats få hit Tapparas nye tränare Rikard Grönborg som kommer på besök 30.11. Det ska bli spännande att få lyssna på honom! Allt är visserligen inte ishockey här i livet … förutom i Tammerfors. Mer om ordinarie program i Tammerfors finns på: www.tfors.fi

/ Ewa Kirjavainen

Publicerat den
Kategoriserat som Blogg