fbpx

På sommaren är det lätt att vara aktiv

Publicerat den Kategoriserat som Blogg

Aktivitetslägret i regi av Kyrkslättnejdens ungdomsförbund ordnades i år för tjugonde gången. I år liksom tidigare, var lägrets knutpunkt Winellska skolan och en stor del av aktiviteterna skedde utomhus.

Sommarlovets första vecka fick barnen njuta av strålande solsken. Som man hör på lägrets namn har Knuf:s målsättning varit att barnen ska hållas i gång och vara aktiva. Det är speciellt viktigt ett sådant här undantagsår, när många fritidsaktiviteter hållit paus och många har spenderat alltför många timmar framför olika skärmar.

Under den första veckan hade lägret fyrtio deltagare och sex lägerledare.
– Det roligaste är att se när barnen har roligt och uppskattar det man ordnar åt dem. Det som är mest givande är att utveckla sina egna ledarkunskaper genom att leda stora grupper med barn, säger Artur Ekman, som var med på lägret som ledare för andra året i rad. Fotografierna visar tydligt barnens energi och iver, och vi hoppas att bilderna kan fungera som inspiration för alla sommarlovsfirare. Det finns massvis med aktiviteter i Kyrkslätt centrum, så det går lätt att hållas aktiv den här sommaren.

Text och bild: Heidi Schreiber