fbpx

Hej alla! Jag är Janica

Publicerat den Kategoriserat som Blogg
Foto: Anne Johansson Padilla

Jag är Janica Söderling – en 23-årig tjej från Sibbo. Som bäst jobbar jag som praktikant för Kulturföreningen Grand. I höst inleder jag mitt tredje år på Haaga-Helia Borgå Campus där jag studerar försäljning och visuell marknadsföring. Jag har alltid varit en
konstnärlig person och haft intresse för allt visuellt så när jag såg att de letade efter en praktikant för grafiska uppgifter kunde jag inte låta bli att söka platsen.

Jag började min praktik i februari. Meningen var att jag skulle jobba fram till slutet av maj, men då jag blev erbjuden att fortsätta fram till september var jag inte sen att tacka nej. Praktiktiden har varit väldigt givande. Att få jobba med mångsidiga och inspirerande arbetsuppgifter samt härliga kollegor har varit mer än jag kunnat önskat mig. Har från och med första dagen känt mig som en del av arbetsgruppen här på Luckan i Borgå!

Ingen av mina arbetsdagar har sett lika ut. Jag har fått jobba med en massa olika uppgifter från att bygga upp layouten till årsberättelsen till att planera samt genomföra olika annonser och reklamkampanjer. Tror nog det största under min praktik har varit att se min första egna tidningsannons bli publicerad. Stor variation på arbetsuppgifterna har hållit
arbetet väldigt intressant. Som bäst håller jag på med att slutföra årsklockan för marknadsföringen, vilket har varit en av de största och mest intressanta uppgifterna jag fått hålla på med under min praktik.

Det har varit mycket lärorikt att själv få planera olika annonser och kampanjer från börja till slut. Att få fria händer att förverkliga sig själv och sin syn har varit det bästa, men samtidigt utmanande under praktiken. Att jämt kunna komma med idéer som är både nya och samtidigt fungerande har nu och då visat sig vara en liten stötesten. Med hjälp av kollegorna här på Luckan i Borgå har vi dock alltid kommit på en lösning och resultatet har alltid blivit riktigt bra! Ett exempel på en situation var då jag bearbetade material till evenemanget ”Konstworkshop för vuxna”. Huvudet stod still och ingen av idéerna kändes just som den rätta även om de var helt okej och kunde ha fungerat. Efter flera timmars tänkande och sketchande kom vi fram till ett  slutresultat. Det roligaste är att det material som skapades för Konstworkshopen sist och slutligen blev en av det bästa jag producerat.

under praktiken enligt min egen åsikt!
Hittills har praktiken nått alla mina förväntningar. Mina egna mål inför praktiken var att sätta in mig själv i arbetslivet ännu mer och att bekanta mig med hur marknadsföringen samt grafiska biten i ett företag konkret fungerar. Att sätta mig in i nya situationer utanför min komfortzon var något jag också såg framemot. Tiden i huset har verkligen gett mig färdigheter inför min kommande arbetskarriär. Den har försäkrat mig om att visuell marknadsföring är något jag verkligen gillar att jobba med och vill fortsätta med i framtiden.

Nästa vecka hoppar vi här på Grand och Luckan i Borgå på sommarlov. Vi är tillbaka igen i augusti. Med dessa ord vill jag hälsa er alla en trevlig midsommar och en trevlig fortsättning på sommaren!