fbpx

Soliga hälsningar från Luckan i Åbo!

Publicerat den Kategoriserat som Blogg
Foto: Miikka Airikkala / Unsplash

Idag när jag gick till jobbet var det så ljuvligt varmt och skönt väder, inte för varmt och inte alls för kallt, och man kan inte hjälpa att tänka på sommaren som helt snart är här! Solen skiner, Aura å:s strand fylls av människor som bara njuter av vädret och äter glass, ”det finns hopp efter den tråkiga pandemitiden”, tänker jag.

Vi har även börjat blicka fram mot sommarens planer här på Luckan och förhoppningsvis kommer det bli riktigt trevligt. Självklart måste man ännu tänka på möjliga restriktioner och dylikt, men det känns ändå bra att kunna sätta igång med planerandet mera fullt. Andra veckan i juni (v. 23) ordnar vi en sommarklubb på Cygnaeusskolans gård för barn från åk 1-3. Under den här veckan ska barnen få leka, pyssla och hålla på med olika roliga aktiviteter och få en så kallad mjukstart till sommarlovet efter skolvardagen. Jag tror att det här kommer bli riktigt roligt och hoppas att barnen också tycker det, jag vet
att jag i alla fall skulle ha uppskattat detta i samma ålder på min gamla skolgård.

Annars kommer det bli en ganska lugn sommar för mig själv, med en del jobb här på Luckan och lite studier som jag ännu har kvar före magisterexamen. Jag hoppas på en effektiv men lugn och skön sommar, kanske kan jag till och med sitta i solen och studera, win win! Luckan kommer också ha sommarstängt i juli, men vi är tillbaka i augusti och planerar fullt för höstens Kulturkarameller och annat program!

Jag hoppas att denna sommar blir somrig och fin, med mindre stress för pandemin och restriktioner och med en framåtblickande anda, vi är snart där! Visst är det tråkigt att t.ex. festivaler och större sommarprogram igen måste inhiberas, men nästa sommar kommer kännas ännu roligare då! Månne inte vi klarar av en till coronasommar och orkar lite till, det finns ändå så mycket annat trevligt man kan göra ifall vädret bara tillåter.

Allt gott!

Kajsa Lindholm