fbpx

2021 – ett år av kultur och samhörighet!

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Luckan Sydösterbotten
Foto: Robert Westergård

2021 – ett år av kultur och samhörighet vid Luckan i Sydösterbotten!

År 2021 ska Luckan i Sydösterbotten göra allt och lite till för att erbjuda ett så rikt kulturutbud som möjligt i regionen.
Precis som för de flesta andra var fjolåret omtumlande för Luckan i Sydösterbotten. Nya lösningar togs fram, ratades, plockades fram på nytt i lite annorlunda tappning, justerades och ändrades – och genomfördes.
Resultaten var ibland goda, ibland lite sämre. Poängen är dock att Luckan i Sydösterbotten tillsammans med de andra kulturaktörerna i regionen vågade pröva på och genomföra helt nya saker. Trots utmaningarna bjöd vi på ett brett kulturprogram i Sydösterbotten, detta medan vi hela tiden lärde oss att tackla det nya normala.
Med fjolårets lärdomar i bagaget är målet klart: År 2021 ska vi använda oss av allt det som vi lärde oss och bjuda på ett riktigt dunderår i kulturväg, oavsett eventuella restriktioner.

Hur gör vi då detta?
Tanken är att utforma ett kulturutbud, som till stor del går att genomföra trots att man kanske tvingas ställa in eller ställa om i sista minuten. Ett författarbesök med publik går att genomföra via en strömmad videolänk till publiken. Likaså kan man spela ett teaterstycke för en tom sal och sända föreställningen till skolorna. Till och med en stor dialektfestival går att genomföra på ett alternativt sätt, om läget det kräver.
I år ser vi fram emot bl.a. författarbesök, konserter, talkshower och teater – och en av våra allra största satsningar: dialektfestivalen Priima, som ordnas 14 augusti i Fagerö, Närpes. Vi ser även fram emot att få betjäna kunder med biljetter till evenemang och informera om det finlandssvenska kulturlivet – för vi vet att många just nu törstar efter kultur.

Vi syns, via video eller på plats!

Text och Bild: Robert Westergård / KulturÖsterbotten
Luckan Sydösterbotten