fbpx

En solig tisdag i Åbo

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Luckan Åbo

Verksamheten i vårt föreningshus har kört i gång efter sommaren och det är ett tecken på att septembermånaden och föreningarnas hösttermin är bakom hörnet! Just nu befinner jag mig i ett regnigt Åbo, men på tisdagen hade vi en solig och fin dag, vilket också var tur eftersom vi hade en hel del ”liv i Luckan” den dagen!

Dagen började med ”Hasses nålhålskameraverkstad” för en dagisgrupp som ordnades under ledning av Hans G. Hästbacka. Under verkstaden fick barnen pyssla egna nålhålskameror av skolådor. Verkstaden ordnas egentligen i två delar, det vill säga första gången går ut på att pyssla själva kamerorna och under andra gången får barnen ta foton med kamerorna.

Det går alltså till på följande vis: skolådorna målas först med svart färg inuti och efter det gör man ett litet hål i lådan och installerar ett ljuskänsligt fotopapper i den. Sedan får lådorna torka och under andra delen av verkstaden (en vecka senare) får barnen ta foton med de färdiga nålhålskamerorna i näromgivningen. Till sist framkallas fotona i ett mörkrum som Hasse kommer att bygga i Luckans utrymme. Efter verkstäderna får barnen ta hem både fotona och kamerorna om de så vill!

Bild: Hasse visar hur man bygger en nålhålskamera av en skolåda.

Senare under dagen ordnades ett infotillfälle för seniorer i Gallerisalen på andra våningen i vårt föreningshus. Med kaffeservering naturligtvis! Temat för tillfället var ”Kropp och sinne” och evenemanget ordnades i samarbete med flera samarbetspartners som jobbar med hälsorelaterade frågor. Cirka 30 personer kom på plats för att få höra tips om motion, fritid och kultur och/eller få svar på frågor som tangerar bl.a. hörsel och syn. I slutet av tillfället ordnade vi ett infotorg med alla som samarbetat kring evenemanget. All info och broschyrer kommer också att finnas på Luckan, så den som vill veta mera om verksamheterna och utbudet är varmt välkommen att bläddra i våra hyllor!

Bild: ”Kropp och sinne” infotillfälle för seniorer i Gallerisalen.

Sammanfattningsvis så har verksamheten kört i gång hos oss, mycket planeras och mycket är på gång. Vi hoppas på många soliga dagar i fortsättningen också och önskar härmed en riktigt fin höst till alla!

/ Riku Tuominen