fbpx

Fint samarbete i Kristinestad

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Luckan Sydösterbotten

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”23960″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Nästa vecka (1-8.10) firas De gamlas vecka i hela landet. Centralförbundet för de gamlas väl r.f. är landets största riksomfattande takorganisation för organisationer som arbetar för äldre. Organisationen är bakom även denna vecka. Var och en fast i alla kommuner i landet kan ordna program för att minnas de äldre.

Luckan i Sydösterbotten koordinerar De gamlas vecka 2017 i Kristinestad. En liten arbetsgrupp har jobbat på talko för att få ihop trevligt program för hela veckan. Vilket fint samarbete det har varit! Vi får använda utrymmen helt kostnadsfritt och de enskilda, organisationer och stadsanställda har gärna arbetat för den viktiga gemenskapen vi kan bjuda våra invånare på.

Vi startar veckan 1.10 med Helsingin kaupunginteatteris ”Palvelija”. Tisdagen den 3 oktober har både de yngsta och de äldsta bjudits till Sånglekar. Staden betalar skjutsen för alla dagisbarn för att de får möjlighet att leka sånglekar med de äldre. Ledare Maj-Lis Itäkylä-Kivistö, Eero Kivistö och Juha Köykkäneva har en lång erfarenhet av både musik och människor. Det blir säkert roliga stunder för alla!

Sjöhistorikern Christer Norrvik föreläser om landets enda Cittaslow, Kristinestad samma kväll kl. 17 i det vackra Felenska huset. Norrvik har skrivit flera sjöhistoriska böcker om Kristinestad och han är en mycket omtyckt föreläsare.

Onsdagen den 4 oktober kl. 10-11 håller Natalia Kaleva konstverkstad för barn och mor- eller farföräldrar på finska. Klimpsoppa med musik bjuds det på i Lappfjärds Folkhögskola kl. 11.30-12.30. Kalevas konstverkstad för barn och mor- eller farföräldrar på svenska hålls kl. 15-16.

Torsdagen den 5 oktober kl. 12 blir det lunch med allsång och dans i Dagsmark. Kl. 13.30 hittar Seija Hurskainen fina minnen ur en gammal kappsäck. Alla är då välkomna till De Gamlas hem!

Lördagen den 7 oktober kl. 21 blir det spökvandring. Längd 1,5 h.

6-8.10 kl. 10-16 Konstverkstadens utställning i Corner.

1-8.10 Folkhälsans utställning i simhallen.

Berättarfestivalen Seaside Stories i Kristinestad 5-8.10.

Frågor? Ring Luckan!

Informatör Hanna-Mari Kamppikoski
Luckan i Sydösterbotten
044 750 3231[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]