fbpx

Lerche: En mångsidig projektbukett presenteras på Central Baltic (CB) i Mariehamn – European Territorial Cooperation Day

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Luckan Helsingfors

Genast möttes jag av bekanta ansikten på Central Baltic konferensen 20-21.9. Här deltar Luckans bild i den av seminariet ordnade fototävlingen där CB-projekten visar upp ett kollage av verksamheter. Jag har glädjen att få medverka genom Luckans gemensamma projekt tillsammans med estniska organisationen MISA,  där man  med gemensamma aktiviteter utvecklar metoder för att underlätta integration av invandrare.
I Luckan arrangeras bland mycket annat familjekaféverksamhet under hösten, där estniska föräldrar och barn får ta del av den finlandssvenska kulturen i LillaLuckan.

Deltagarna inledde dagen med att smaka på lokala läckerheter och kön för de som ville testa Åländsk korv var lång. Därefter blev det lokala studiebesök hos projetaktörerna på Åland som visade upp sina aktiviteter i Jomala och Bomarsund. Det blir spännande dagar här på Östersjön.

Faktaom Central Baltic:
Det gränsöverskridande samarbetsprogrammet Central Baltic för perioden 2014-2020 arbetar med fyra tematiskt mål:
– Att öka små och medelstora företags konkurrenskraft
– Att skydda miljön och främja en hållbar användning av resurser
– Att främja hållbara transporter och få bort flaskhalsar i viktig nätinfrastruktur
– Att investera i utbildning, färdigheter och livslångt lärande, sk. social inklusion.

Paletten som visas upp på konferensen är mångsidig och tangerar miljöfrågor kring Östersjön, utbildningsprojekt inom social hälsa, aktiviteter kring marinhamnar och turism med mer.