fbpx

Luckan är en stor familj

Publicerat den Kategoriserat som Blogg

Text: Nadina Vihinen
Foto: Annika Dahlsten


Luckan nätverket har som kutym att sammanstråla minst ett par gånger om året för att diskutera samarbete, utbyta tankar och idéer samt utveckla vårt gemensamma bränd Luckan. Höstens gemensamma stormöte går av stapel i Åbo den 5-6.10 och runt bordet sitter representanter från Borgå, Helsingfors, Kyrkslätt, Raseborg, Åbo, Sydösterbotten, Tammerfors, Lahtis och Karleby. Dessutom deltar Uleåborg digitalt. Mötet inleddes av gästtalare Anna Edgren i egenskap av stadens svenska kulturkoordinator, som även haft ett finger med i spelet då Luckan Åbo i tiderna startade upp.

På agendan har vi frågor kring tillgänglighet och samarbetsplanen 2024 samt gemensamma satsningar och utvärdering av vår verksamhet. Inte att förglömma barnkulturen, som är en av de faktorer som starkast binder oss alla samman. Samarbete och nätverkande är starkt framme och lika aktuella här idag som alltid.

När vi ses är det lite som att ha släktträff. Vi diskuterar förstås stora och viktiga frågor, men också helt vardagliga ärenden som berör alla. Och ibland gnabbas det som mellan vilka syskon som helst kring middagsbordet. Att ha en familjär stämning är dock främst en fördel, som gör att alla orter kommer fram med alla sina särdrag och egenheter. För i en familj finns det olika personligheter, viljor och åsikter.

Men tillsammans når vi längre. Tillsammans stöttar vi och peppar vi varandra och ser till att alla orter har tillgång till information, resurser och kunskap för att på bästa sätt beakta och nå ut till samtliga våra målgrupper, runt om i Svenskfinland.

Luckan, på vilken ort du än befinner dig, är ett öppet vardagsrum, ett tryggt rum där alla är välkomna. Vårt mål är att det ska kännas som att komma hem när man besöker Luckan och vi vill önska er alla välkomna med i vår brokiga familj.

/ Nadina Vihinen, verksamhetsledare Luckan Borgå

Publicerat den
Kategoriserat som Blogg