fbpx

Luckan på Bokmässan 2019

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Kultur, Luckan Åbo, Luckan Borgå, Luckan Karleby, Luckan Kimitoön, Luckan Kyrkslätt, Luckan Raseborg, Luckan Sydösterbotten, Luckan Tammerfors, Luckan Uleåborg

Under Bokmässan 2019 (24 – 27.10) deltar Luckan med en rad intressanta program. Därtill bjuds på överraskningar du inte vill missa i vår monter nummer 7 g 109.

Mässcentrum, Mässplatsen 1, 00520 Helsingfors

På de olika scenerna blir det:

24.10 kl. 12:00-12:30
Bokbio är en verkstad för bokmässans yngsta besökare
TOUKOLA
Efter en kortfilm pratar vi tillsammans om vad vi sett tillsammans och leker olika lekar baserade på filmens tema. Bokbio-materialet är utvecklat av Walhalla rf. och Finlandssvenskt filmcentrum.

26.10 kl. 12:00-12:30
Representation i barnlitteratur
FISKEHAMNEN
Finns det tillräckligt med mångfald i våra barnböcker idag? Känner alla igen sig i vår barnlitteratur? Hur inkluderar vi alla? Många barn med utländsk bakgrund riskerar att exkluderas i sin finländska skol- eller dagismiljö. Kia Svaetichin diskuterar representation i barnböcker tillsammans med Milena Parland, författare och verksamhetsledare på Ad Astra och Saba Holm, ungdomsinformatör på Luckan.

26.10 kl. 13:30-14:00
Teater för barn och unga
KALLIO
Teaterhögskolans svenskspråkiga skådespelarstuderande presenterar det aktuella utbudet av turnerande finlandssvenska teaterproduktioner.

26.10 kl. 14:00-14:30
Vi behöver uttrycka oss på eget språk
BLÅBÄRSLANDET
Vi vill gärna berätta och skriva på språk som står hjärtat närmast. Sabira Ståhlberg, Yasmin Samaletdin och Per-Olof Sving diskuterar med deltagare i ett flerspråkigt skrivarseminarium om språkval, skrivande och integration.

27.10 kl. 11:00-11:30
Sociala medier som kreativt forum
KALLIO
Journalisten och komikern Axel Åhman leder en diskussion med unga om sociala medier som uttrycksform. Sociala medier erbjuder många nya möjligheter för oss att skriva texter och få utlopp för vår kreativitet. Hur ser unga finlandssvenska SOME-aktiva på sitt skrivande och sociala medier som ett forum för kreativitet?

Varmt välkomna med!