fbpx

Regnbågshelgen 2018

Publicerat den Kategoriserat som Blogg

Mitt i höstrusket lyser Regnbågsankan upp hösthimlen med sin årliga festival Regnbågshelgen. Sedan 2005 har ankdammens regnbågsfolk samlats för gemenskap, politik och fest i Helsingfors.

I år sammanfaller helgen med den nationella Komma ut-dagen 11.10 (National Coming Out Daysom lyfter upp allas möjlighet att vara sig själva och bli bemötta med respekt. I Regnbågshelgens program ingår skådespelaren Oskar Sternulfs monolog Komma ut, som visas på Luckans Veranda på lördag den 13.10 klockan 14:00.

På fredag 12.10 ordnas seminarium för yrkesverksamma som möter regnbågsunga och på kvällen bjuds deltagarna på regnbågsmässa. På söndag är transpersoner och ickebinäras upplevelser i fokus genom Kollektivet 487:s släpp av nya seriezinet State of Flux, på LillaLuckan. Höjdpunkten i år är kvällsshowen på lördag 13.10 på Luckan, som är full av överraskningar: Komik med Pernilla Hammargren (Sverige) och Jamie MacDonald varvas med Stjärnfall och The Friends of Dorothy.

Regnbågshelgens program med tider, adresser och länkar finns tillgängligt på föreningens webbplats: https://www.regnbagsankan.fi/2018/08/regnbagshelgen-2018/

Årets festival arrangeras i samarbete med Luckan i Helsingfors, RFSL, Krisjouren för unga, Transstödcentrum, Befolkningsförbundet, Helsingfors stad, Vanda svenska församling, Rörelsen Gemenskap, RegnbågsMissionen, QX Shop, Kiitos-Vodka, Överby, Huippukiva.fi och Forum.

Stiftelsen Tre Smeder stöder festivalen.

Luckan och LillaLuckan finns inne i Forum på Simonsgatan 8, Helsingfors.
Verandans adress är Georgsgatan 31, Helsingfors.

Bilden på Jamie MacDonald är tagen av Roxy Mikkonen.
Inlägget är skrivet Fredrika Biström, Regnbågsankans verksamhetskoordinator. 

Publicerat den
Kategoriserat som Blogg