fbpx

Mitt i höstrusket lyser Regnbågsankan upp hösthimlen med sin årliga festival Regnbågshelgen. Sedan 2005 har ankdammens regnbågsfolk samlats för gemenskap, politik och fest i Helsingfors.

I år sammanfaller helgen med den nationella Komma ut-dagen 11.10 (National Coming Out Daysom lyfter upp allas möjlighet att vara sig själva och bli bemötta med respekt. I Regnbågshelgens program ingår skådespelaren Oskar Sternulfs monolog Komma ut, som visas på Luckans Veranda på lördag den 13.10 klockan 14:00.

På fredag 12.10 ordnas seminarium för yrkesverksamma som möter regnbågsunga och på kvällen bjuds deltagarna på regnbågsmässa. På söndag är transpersoner och ickebinäras upplevelser i fokus genom Kollektivet 487:s släpp av nya seriezinet State of Flux, på LillaLuckan. Höjdpunkten i år är kvällsshowen på lördag 13.10 på Luckan, som är full av överraskningar: Komik med Pernilla Hammargren (Sverige) och Jamie MacDonald varvas med Stjärnfall och The Friends of Dorothy.

Regnbågshelgens program med tider, adresser och länkar finns tillgängligt på föreningens webbplats: https://www.regnbagsankan.fi/2018/08/regnbagshelgen-2018/

Årets festival arrangeras i samarbete med Luckan i Helsingfors, RFSL, Krisjouren för unga, Transstödcentrum, Befolkningsförbundet, Helsingfors stad, Vanda svenska församling, Rörelsen Gemenskap, RegnbågsMissionen, QX Shop, Kiitos-Vodka, Överby, Huippukiva.fi och Forum.

Stiftelsen Tre Smeder stöder festivalen.

Luckan och LillaLuckan finns inne i Forum på Simonsgatan 8, Helsingfors.
Verandans adress är Georgsgatan 31, Helsingfors.

Bilden på Jamie MacDonald är tagen av Roxy Mikkonen.
Inlägget är skrivet Fredrika Biström, Regnbågsankans verksamhetskoordinator.