fbpx

Vilken känsla…

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Luckan Kyrkslätt

… att komma på jobb, måndag morgon och allt, och överraskas av en helt ny, fantastisk, tankeväckande, provocerande, liteskrämmande och ändå right to the point-konstutställning som uppenbarat sig i vår lokal under veckoslutet. Och inte vilken utställning som helst.

Låt mig presentera:
Blaue Frau och Johan Isakssons utställning Någon hatar oss igen.Utställningen baserar sig på boken med samma namn och består av ocensurerade samtal ur Sonja Ahlfors och Joanna Wingrens Facebookchatt. Tillsammans utgör de den feministiska och normkritiska teatergruppen Blaue Frau. Det visuella landskapet har skapats av illustratören Johan Isaksson.

Boken Någon hatar oss igen är som en uppdaterad version av traditionell brevväxling, lika intensiv, men rakare, kvickare och med högre puls. Texten är ursinnig, direkt och framför allt rolig. Det visuella uttrycket speglar textens råhet och ärlighet. Gränsen mellan text och bild är flytande. I det ständigt pågående samtalet på chatten formas tankar om feministisk kamp, ångest, barn, sex, förälskelse, pengar, teater, konflikter, systerskap och vänskap; världen beskriven ur två feministers perspektiv.

I Ny Tid skrev recensenten Matilda Hakala att boken ”närmast kan beskrivas som en slags feministisk coffee table book, en superestetisk sak där ord och bild smälter samman till en helhet som man gärna vill hänga på sin vägg.”

Nu har detta blivit verklighet. Konsten finns att se i Luckan Kyrkslätt under oktober månad. Luckan Kyrkslätt håller öppet vardagar kl. 9-17 och lördagar kl. 11-14. Välkommen in!

Jenny Paajes /Luckan Kyrkslätt