fbpx

Luckan kommer att ta del av firandet av Finlands jubileumsår, vilket har temat Tillsammans. Luckan i Helsingfors kommer göra detta genom att arrangera olika kulturevenemang tillsammans med andra Luckor och tidigare samarbetspartners.
Tanken är erbjuda barn, unga och vuxna en möjlighet att fira vår nations födelsedag tillsammans, och att lyfta fram Finlands mångfald och finlandssvenska kulturaktörer.

bkspecI februari 2017 kommer Luckans barnkultur att arrangera en barnfest i Helsingfors. Barnfesten koordineras av Luckan Helsingfors och genomförs i samarbete med ett tjugotal organisationer och föreningar.  På festen kommer det finnas konstverkstäder, föreställningar och presentationer, vilka planerats med tillgänglighet som ett viktigt grundelement. Tanken är att aktiviteterna ska ge barnen en kulturupplevelse samtidigt som de får information om och inspiration till att ta del av organisationernas egen verksamhet. svenska_kulturfonden_logo_horisontell_svart_rgb

I november 2017 vill Luckans barnkultur uppmärksamma barnkonventionens dag som är den 20 november. Luckans barnkultur kommer att samarbeta med Raseborg stad i projektet Barnvänlig kommun. Också Raseborgs ungdomsbyrå, Luckan Raseborg och andra arrangörer deltar.
Detta är det tredje året som Föreningen Luckan r.f. uppmärksammar barnkonventionens dag, och först gången genom en barnfest. Tanken är att från och med jubileumsåret kommer detta uppmärksammande bli en tradition inom Luckans barnkulturutbud.

okmVarmt välkomna med!

Till Luckan barnkultur

Projektet Tillsammans stöds av Svenska kulturfonden, Undervisnings- och kulturministeriet och Luckan i Helsingfors. Mer information om utbudet ges av Helsingforsluckans kulturproducenter.

barnfest_tillsammansv3